Περισσότεροι τουρίστες απελαύνονται από το Μπαλί για κακή συμπεριφορά ή χειρονομίες που οι αρχές λένε ότι έπληξαν τα θρησκευτικά αισθήματα των Μπαλινέζων Ινδουιστών. Το παραδεισένιο νησί της Ινδονησίας θέλει να κάνει rebranding τον τουρισμό του μακριά από επισκέπτες που τείνουν να συμπεριφέρονται άσχημα. 136 ξένοι επισκέπτες απελάθηκαν από την αρχή του έτους για διάφορα παραπτώματα.  

Το νησί της Ινδονησίας ρίχνει τα δίχτυά του σε ταλαντούχους νομάδες, συνταξιούχους και λάτρεις της ευεξίας. Ο κυβερνήτης του Μπαλί, I Wayan Koster, διατύπωσε την ιδέα ενός «συστήματος ποσοστώσεων» που θα περιόριζε τον αριθμό των ταξιδιωτών που επιτρέπεται να εισέλθουν στο νησί, επικαλούμενος ανησυχίες για κακή συμπεριφορά τουριστών. «Δεν θα καλωσορίζουμε πλέον τον μαζικό τουρισμό. Θα περιορίσουμε [τους αριθμούς τουριστών] εφαρμόζοντας ένα σύστημα ποσοστώσεων», είπε. 

Ο Κόστερ εξήγησε ότι ένα πιθανό σύστημα ποσοστώσεων θα απαιτούσε από τους ξένους τουρίστες να εγγραφούν ένα χρόνο πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στο Μπαλί και να περιμένουν τη σειρά τους για να τους επιτραπεί η είσοδος. Μια Γερμανίδα κατέστρεψε μια παράσταση χορού σε ναό του Μπαλί και πέταξε όλα της τα ρούχα, συνελήφθη και στάλθηκε για να λάβει ιατρική φροντίδα για την ψυχική της υγεία, καθώς η Ινδονησία γίνεται πλέον σκληρή με την κακή συμπεριφορά ξένων τουριστών. Mια Δανή συνελήφθη επειδή αποκάλυψε τα γεννητικά της όργανα δημόσια. Ένας Βρετανός αντιμετωπίζει δίκη επειδή επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό, αφού αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό του σε ένα μπαρ. Ο Κόστερ ξεχώρισε τους Ρώσους τουρίστες ως την πιο προβληματική ομάδα στο Μπαλί. 

Το νησί απαιτεί πλέον ξεναγούς και πιο σεμνά ρούχα για τους επισκέπτες. Ιατρικοί και ερευνητικοί κόμβοι που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του σχεδίου επαναπροσανατολισμού του τουρισμού. Το Μπαλί στρώνει το κόκκινο χαλί σε πιθανούς επενδυτές, προσφέροντας φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς και ευκολότερους κανόνες απασχόλησης και αδειοδότησης, με στόχο να έχει κέρδη 32 δισ. δολαρίων σε ξένο νόμισμα έως το 2052.