Όταν ο Turcich ήταν 17 ετών, μια καλή του φίλη πέθανε και έτσι βίωσε απρόσμενα την υπαρξιακή κρίση. Αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αδράξει τη μέρα – και να διασχίσει τον κόσμο με τα πόδια. Το 2006 άλλαξε όλη του η ζωή. Ήταν σε ένα αυτοκίνητο με τρεις φίλους – τον ​​Νικ, τον Κέβιν και τον Φιτζ. Ο Κέβιν οδηγούσε το κάμπριο του πατέρα του. Τότε, τα αγόρια συνήθιζαν να κάνουν παρέα με μια ομάδα κοριτσιών που πήγαιναν στο σχολείο στο Haddon Township του New Jersey. Είχαν μεγαλώσει μαζί, ήταν φίλοι από τα επτά ή τα οκτώ τους χρόνια και ήταν σαν αδέλφια. Τότε έμαθαν ότι η συμμαθήτρια και φίλη τους πέθανε. Κι ο 17χρονος άρχισε να αμφισβητεί το νόημα της ζωής. 

Άρχισε να κάνει σχέδια. Δεν ήθελε να δει μόνο λίγο από τον κόσμο: αν ήταν δυνατόν, θα τον έβλεπε όλο. Για τα επόμενα οκτώ χρόνια, ο Turcich δούλευε αθόρυβα για να το κάνει πραγματικότητα. Αποφοίτησε με πτυχίο ψυχολογίας και φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Moravian στην Πενσυλβάνια και έβγαζε τα προς το ζην εγκαθιστώντας ηλιακούς συλλέκτες μέχρι να κλείσει τα 25, οπότε τα παράτησε και εργάστηκε ως σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο και σε μια ασφαλιστική εταιρεία για την εισαγωγή δεδομένων.Αποφάσισε να πάει με τα πόδια στην Αργεντινή για το πρώτο σκέλος του ταξιδιού του. Λίγο πριν φύγει, συνάντησε έναν άλλο Τομ, τον Tom Marchetty, ο οποίος προσάρμοσε ένα καροτσάκι μωρού για τα ταξίδια του. Το αμαξάκι θα κουβαλούσε όλα  τα απαραίτητα – σκηνή, υπνόσακο, φορητό υπολογιστή, κάμερα, μπαταρίες, πλαστικό κλουβί τροφίμων (εν μέρει για να κρατά το φαγητό του, εν μέρει για να απομονώνει τη μυρωδιά από τα ζώα), μπουκάλια νερού, έξι ζευγάρια κάλτσες, τέσσερα ζευγάρια εσώρουχα , ένα παντελόνι, ένα σορτς, μακρυμάνικο πουκάμισο και κοντομάνικο πουκάμισο, μάλλινο πουκάμισο, κουκούλα, σακάκι και αδιάβροχα παπούτσια.

Ο Turcich πέρασε τα δύο πρώτα χρόνια πηγαίνοντας στην Αργεντινή μέσω Κολομβίας. Στο Ώστιν του Τέξας, υιοθέτησε ένα σκυλί διάσωσης που είχε εγκαταλειφθεί ως κουτάβι και το ονόμασε Σαβάνα. Έγινε και παρέα και η ασφάλεια του.Συνολικά, περπάτησε 28.000 μίλια (και η Σαβάνα 25.000 μίλια), ταξίδεψε σε 38 χώρες και διέσχισε κάθε ήπειρο εκτός από την Αυστραλία, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει λόγω των περιορισμών του lockdown. Είναι το 10ο άτομο που έκανε βόλτα στον κόσμο και υποθέτει ότι η Σαβάνα είναι ο πρώτος σκύλος που το έκανε.

Περιστασιακά, όταν βρισκόταν σε περιβόητες επικίνδυνες περιοχές, πλήρωνε για να περάσει τη νύχτα σε κλειστό χώρο από φόβο μήπως τον κλέψουν. Λέει στις συνεντεύξεις του ότι συνάντησε τόσους υπέροχους ανθρώπους στην πορεία. Ήταν ήδη αισιόδοξος όταν ξεκίνησε, αλλά όταν επέστρεψε είχε ακόμα μεγαλύτερη πίστη στην ανθρωπότητα.

Κατά τη διάρκεια των επτά ετών, επέστρεψε στο Haddon Township μερικές φορές. Στην Ουρουγουάη, κόλλησε μια τρομερή βακτηριακή λοίμωξη και τελικά τον μετέφεραν στο σπίτι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ταξιδέψει για περισσότερα από δύο χρόνια.Έμαθε αρκετά Γαλλικά, Ρωσικά, Τουρκικά και Ιταλικά για να εξασφαλίσει ότι δεν θα αισθανόταν αιώνιος τουρίστας.Στις 21 Μαΐου 2022, επτά χρόνια και 49 ημέρες μετά την αναχώρηση, ο Turcich επέστρεψε στο Haddon Township.Από τότε που επέστρεψε στις ΗΠΑ, ο Turcich παραδέχεται ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί ξανά στην κανονική κοινωνία. Στα 33 του υπέγραψε μια συμφωνία βιβλίου για να πει την ιστορία της “βόλτας” του λέει στον Guardian.