Λοιπόν: 28η Οκτωβρίου έρχεται, λέμε αυτή τη φορά να μην πούμε… όχι. Δηλαδή θα το πούμε για να τιμήσουμε την ημέρα, αλλά όχι και γενικώς. Η φάση είναι ένα μεγάλο «ναι» για μια εκδρομή. Από το καλοκαίρι έχουμε οι περισσότεροι να σουλατσάρουμε, δεν είναι πολυτέλεια η αλλαγή παραστάσεων, είναι αναγκαιότητα. Όσο και όπου μπορεί ο καθένας.

Χάσαμε για λίγο το τριήμερο, η 28η Οκτωβρίου πέφτει Σάββατο, φέτος. Ας είναι. Αφορμή ψάχνουμε περισσότερο να πάμε κάπου κι έπειτα, μπορούμε πάντα να «κουμπώσουμε» και καμία μερούλα άδεια. Εμείς σας προτείνουμε 3 προορισμούς, κοντινούς στην Αθήνα, που είναι ό,τι πρέπει για μια γρήγορη ναι, πρόχειρη όχι, απόδραση. Με την ελπίδα πως ο καιρός θα συνεχίσει να είναι καλός ως και τότε. Ας πάρει να χειμωνιάζει από Νοέμβρη…

Γαλαξίδι

Να μια κωμόπολη που βρίσκει αρμονία ανάμεσα στην παράδοση και στο σύγχρονο. Δεν είναι απλό ούτε δεδομένο. Στο Γαλαξίδι του νομού Φωκίδας θα ευχαριστηθείς το περπάτημα, κάθε σου βήμα. Σε ένα ντεκόρ ιδανικό για ρομάντζο.

Στενά σοκάκια, καλά διατηρημένα σπίτια και μια εμφανής «αγαπάω τον τόπο μου» νοοτροπία από πλευράς των ντόπιων. Εδώ είναι ήρεμα, εδώ δεν υπάρξει εξεζητημένο και «δήθεν». Η γοητεία του γνήσιου…

Από το γραφικό λιμανάκι έχεις θέα το γαλάζιο αλλά και τον Παρνασσό – βουνό και θάλασσα, ο καλύτερος των συνδυασμών.  Κι από φαγητό αποκλείεται να μείνεις με το παράπονο. Οι ταβέρνες της περιοχής είναι γεμάτες νοστιμιές, με ειδίκευση στο φρέσκο ψάρι.  

Με αφετηρία σου την Αθήνα, θα χρειαστείς ένα ταξίδι τριών ωρών με οδήγηση… ανθρώπινη προκειμένου να καλύψεις απόσταση 210 χιλιομέτρων. Κι αν έχετε όρεξη να δείτε κι άλλα ωραία πράγματα, δεν είναι μακριά ούτε η Ιτέα, ούτε η Ναύπακτος ούτε βεβαίως, η Αράχωβα. Με ένα σμπάρο… πολλά τρυγόνια!

Παύλιανη

Η απόδειξη του πόσο πιο ωραίος μπορεί να γίνει ένας ήδη ωραίος τόπος αν οι ντόπιοι έχουν όρεξη, ιδέες και μεράκι. Είναι που είναι το φυσικό τοπίο μια ζωγραφιά, προστέθηκαν και «ντεσουδάκια» να δώσουν το «κάτι παραπάνω».

To φυσικό πάρκο της περιοχής έγινε δικαίως θέμα συζήτησης και αντικείμενο θαυμασμού. Αιώρες, τελεφερίκ, ξύλινες μουσικές γέφυρες, μυστικά μονοπάτια είναι μόνο μερικά από όσα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν αξέχαστη την εμπειρία για τον επισκέπτη.

Είναι τέτοια η διαδραστικότητα και το ενδιαφέρον αυτού του ορεινού χωριού, που το κάνει τέλειο για οικογένειες με μικρά παιδιά. Θα… ξεχάσουν το τάμπλετ – ναι, τόσο καλά είναι εκεί πάνω.

Μέσα στην Παύλιανη θα βρείτε καλές επιλογές για φαγητό και γλυκό, ενώ δεν θα χάσετε αν πάρετε τους δρόμους για να ανακαλύψετε και τα γύρω χωριά. Κι όλα αυτά «μόλις» 2,5 ώρες από την Αθήνα. Η 28η Οκτωβρίου είναι ιδανική αφορμή για μια επίσκεψη.

Τρίκαλα Κορινθίας

Ένα αλπικό τοπίο σε απόσταση μόλις 150 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι δικαίως ένας προορισμός που όλο και ανεβαίνει σε δημοφιλία.

Συνδυάζει χαλάρωση και περιπέτεια (για όσους είναι φαν του είδους), ενώ το τοπίο είναι τόσο όμορφο και ήρεμο ώστε γαληνεύει ακόμα και τον πιο «αγχώδη» επισκέπτη.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας χωρίζονται σε τρεις συνοικίες: την κάτω, τη μεσαία και την άνω, τρεις ξεχωριστές «γειτονιές» σκαρφαλωμένες στις πλαγιές του όρους Ζήρεια. Ενώνονται με μονοπάτια, μην… βαριέστε, αξίζει το περπάτημα εκεί, στο μέγιστο βαθμό.

Το πιο must των must αν κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας και πάτε ως εκεί, είναι μια επίσκεψη στη λίμνη Δόξα. Τιμή και… δόξα σε όποιον αποφάσισε να δημιουργήσει αυτήν την τεχνητή λίμνη.

Και όταν τελειώσετε με τα «πέρα-δώθε» ετοιμαστείτε να φάτε μερικά από τα πιο νόστιμα φαγητά της ζωής σας. Η περιοχή φημίζεται για τις λιχουδιές που προσφέρει, ποιοτικά και γευστικά…

Πηγή: intronews.gr