H Αλίνα Αργαλιά ξέρει την Κέρκυρα και όλα της τα μυστικά, είναι γέννημα- θρέμμα από Κερκυραίους γονείς, έφυγε για σπουδές, αλλά επέστρεψε και ζει πλέον μόνιμα. «Σχέση πάθους από την μέρα που γεννήθηκα έως σήμερα έχω με την Κέρκυρα. Το αγαπάω αυτό το νησί και με έκανε περισσότερο να το αγαπήσω η γιαγιά μου, μαθαίνοντας με τις παραδόσεις του, την πλούσια ιστορία του, τις ομορφιές του, τη νόστιμη κουζίνα του και όλα του τα όμορφα». Tην ρωτήσαμε τα πάντα για τη νησάρα αυτή λοιπόν.

Υπάρχει συγκεκριμένος τύπος τουρίστα που προτιμά την Κέρκυρα;

Θα έλεγα ότι είναι για όλους και για όλα τα γούστα. Είναι πολλοί αυτοί που ξαναέρχονται και κάθε φορά ανακαλύπτουν και κάτι διαφορετικό.

Πού μου προτείνεις να πάω να φάω και τι να δοκιμάσω;

Ουφ! Είναι πολλά τα αγαπημένα σημεία για καφέ, σνακ ή φαγητό. Ξεκινώντας την μέρα σου, στο Cafetierra με θέα την Σπιανάδα αν θέλεις να απολαύσεις έναν αρωματικό καφέ και την ηρεμία των πρώτων ωρών της μέρας. Αν, από την άλλη, θες να δοκιμάσεις και γευστικά σνακς, τότε Coconela στο αστικό κέντρο του νησιού ή Favela N°17 στο Καμπιέλο (μέσα στα καντούνια με gps μόνο). Επίσης στο Καμπιέλο, μπορείς να δειπνήσεις στο Βενετσιάνικο Πηγάδι. Λίγο παρακάτω είναι το La Famiglia (οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την pollarolo). Στην παλιά πόλη μπορείς να φας στο Αρκάδιον με θέα το Λιστόν και το Παλιό Φρούριο.

Γυρνώντας από θάλασσα, αξίζει μια στάση στον υπέροχο κήπο του Lucciola, στο Eucalyptus Seaside με θέα το λιμάνι του Αγ. Στέφανου Σινιών, στην Κληματαριά στις διάσημες Μπενίτσες, στο Tomateli στους Μακράδες. Όσο για παστιτσάδα. Από τις πιο ξακουστές του νησιού -και δικαίως- σερβίρεται στον Δούκα στους Δουκαδες.

Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες, οι κοσμικές, αλλά κι εκείνες που θα απομονωθώ;

Αγαπημένες παραλίες και κοσμικές ταυτόχρονα: Μπαρμπάτι, Καλάμι ,Γλυφάδα, Αγ.Γεώργιος Πάγων, Αρίλλας και Χαλικουνας, που μπορείς όμως και να απομονωθείς προς την μεριά του κεδροδάσους. Αξίζει να μείνεις μέχρι το ηλιοβασίλεμα και αν πετύχεις και πανσέληνο η ομορφιά θα σε γεμίσει με τις καλύτερες αναμνήσεις. Απομόνωση και για τους λάτρεις της πεζοπορίας η Ροβινιά και το Πόρτο Τιμόνι, όπου και εκεί αξίζει να μείνεις στην επιστροφή, επίσης, αξίζει να μείνεις για τη Δύση του ηλίου με θέα τα Διαπόντια νησιά.

Ένας επισκέπτης της Κέρκυρας πρέπει σίγουρα να…;

Να περπατήσει στην παλιά πολή της Κέρκυρας όλες τις ώρες της μέρας και να απολαύσει τους ήχους της. Το πρωί τον ήχο των χελιδονιών και των τζιτζικιών .Από το απόγευμα και μετά τις μουσικές είτε από τις φιλαρμονικές (τόσες έχουμε κάποια θα πετύχεις) είτε από μεμονωμένους μουσικούς. Να απολαύσει επίσης έναν ωραίο περίπατο στην παραλιακή της Γαρίτσας χαζεύοντας τα ιστιοπλοϊκά και τα σκάφη που είναι αραγμένα. Και φυσικά να γυρίσει με το αμάξι του όσο περισσότερες παραλίες μπορεί από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Ποιο είναι το μυστικό που ξέρουν μόνο οι λόκαλς;

Να χαθείς μέσα στα Καντούνια του Καμπιελου απολαμβάνοντας τα κτήρια τις μπουγάδες και τα χρώματα.

Που θα πιώ ένα ωραίο ποτάκι και που θα παρτάρω;

Για ποτακι Μικρό Καφέ ,Bristol , Πολυτεχνο, NΑΟΚ Azur, Why και για να συνεχίσεις να παρταρεις 54 Dreamy Nights, Elite Luxury Moments, Passoa Cocktail Bar.

Τι πρέπει να αγοράσω από την Κέρκυρα;

Οκ ναι, να αγοράσεις κουμ κουάτ, μάντολες, τσιτσιμπυρα, Corfu beer αλλά και ένα υπέροχο αρωματικό κερί απο την Choe. Αξίζει να το καις τον χειμώνα και να μυρίζεις το καλοκαίρι σου.

Πες μας μερικά πράγματα για σένα

Είμαι διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Πώς έκανα αυτή την επιλογή; Επηρεάστηκα από τις εικόνες που είχα από μικρή στο νησί. Υπάρχει μια φινέτσα μια καλαισθησία που τη βλέπεις από τους ανθρώπους της μέχρι τα κτήρια της. Ως νησιώτισσα έχω δοκιμάσει όλα τα θαλάσσια αθλήματα αλλά αυτά που με κέρδισαν ήταν η κολύμβηση μικρότερη και πλέον η ιστιοπλοΐα. Το ιώδιο ηρεμεί τα πνεύματα και σε πάει σε τόπους μαγικούς.