Νεύρα, πολλά νεύρα. Παντού στην Αθήνα, αλλά περισσότερο στους δρόμους. Όλοι μοιάζουν έτοιμοι να «αρπαχτούν» για ψύλλου πήδημα. Γιατί μου «χώθηκες», γιατί δεν με άφησες να περάσω, γιατί… υπάρχεις, γιατί, γιατί.

Το είδαμε (και) σε ρεπορτάζ του Alpha. Μαθαίνοντας πως στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Λεωφόρου Βουλιαγμένης, την Τετάρτη (17/4), μοτοσικλετιστές ήρθαν στα χέρια και χτύπησαν μάλιστα αστυνομικό της Τροχαίας, ο οποίος προσπάθησε να τους χωρίσει. Η ομάδα ΔΙΑΣ παρενέβη σχετικά άμεσα και το πράγμα δεν ξέφυγε πιότερο.

Μετά πάντως τα βρήκαν οι δύο θερμόαιμοι. Προσήχθησαν στο ΑΤ Παγκρατίου αλλά δεν έκαναν μηνύσεις. Φάση «Μόνο χέρια ρε» θα λέγαμε, αν ήταν αστείο. Δεν είναι, ωστόσο.

Η κατάσταση στην Αθήνα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Μέχρι και όπλα έχουν αρχίσει να βγαίνουν σε περιστατικά που ξεκινάνε από λεκτικές διαμάχες μεταξύ οδηγών, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Το «πού τα βρήκαν τα όπλα» και γιατί τα κουβαλάνε μαζί τους είναι μια επίσης μεγάλη απορία.

Μήπως να ηρεμήσετε λίγο, παλικάρια; Έχουμε που έχουμε τις καγκουριές στους δρόμους, οι νταήδες έρχονται να το κάνουν κατά πολύ χειρότερο, για τη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ που μας διαβάζεις, ρίξε τόπο στην οργή αν δεις κάτι που δεν σου αρέσει ενώ οδηγείς. Ακόμα και δίκιο να έχεις. Είναι λύση, θα μας πεις, το να τα καταπιέζεσαι; Οχι, αλλά μάλλον είναι και καλύτερο από το ρισκάρει να σου βγάλει κανάς παλαβός μαχαίρι ή όπλο για ένα παρκάρισμα ή για μια προτεραιότητα…

Υπάρχει και το μετρό επίσης, με τα καλά του και τα στραβά του. Η κίνηση άλλωστε, δεν παλεύεται.