Οι Κινέζοι έχουν χιούμορ τελικά και το ξεδιπλώνουν στο Weibo, σχολιάζοντας έναν προτεινόμενο σχεδιασμό ενός σιδηροδρομικού σταθμού στην κινεζική πόλη Nanjing. Όπως διαβάζουμε στο BBC, αυτός ο σχεδιασμός έχει προσελκύσει δεκάδες σχόλια γιατί μοιάζει αρκετά με σερβιέτα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι Κινέζοι.

Σε αντίθεση με τις αρχές, που σχολίασαν πως ουδεμία σχέση έχει με σερβιέτα και δεν βλέπουν το προφανές, ότι δηλαδή αποτελεί έμπνευση από άνθη δαμάσκηνου για τα οποία είναι γνωστή η πόλη. Ε, μαντέψτε, δεν έπεισαν κανέναν. «Αυτό είναι μια γιγάντια σερβιέτα. Είναι ντροπιαστικό να λέμε ότι μοιάζει με άνθος δαμάσκηνου», έγραψε ένας χρήστης στο Weibo, ενώς κάποιος άλλος απόρησε: «Γιατί μπορούμε όλοι να πούμε ότι είναι σερβιέτα αμέσως, αλλά οι αρχιτέκτονες δεν μπορούν;».

Κάποιος άλλος έκανε πιο βαθυστόχαστο σχόλιο, γράφοντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να δώσει προσοχή στο period shaming. Αυτό το σχέδιο είναι πολύ μπροστά από την εποχή του».

Πάντως, ο σχεδιασμός αυτός έλαβε το πράσινο φως από την κυβέρνηση της επαρχίας Jiangsu και την China State Railway Group και αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του άμεσα μέσα στο 2024. Και το κόστος θα είναι ακριβό. Σύμφωνα με έκθεση του 2017 του ειδησεογραφικού ιστότοπου Nanjing Morning News, ο σιδηροδρομικός σταθμός εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 20 δισεκατομμύρια κινεζικά γιουάν και θα έχει συνολική συνολική έκταση 37,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων.