Καμία εντύπωση δεν μας κάνουν πλέον τα πρόσωπα που κατεβαίνουν στην πολιτική. Για την ακρίβεια, που είναι υποψήφιοι. Δεν πάθαμε κάποια έκπληξη δηλαδή που ο Λυκούργος Μαρκούδης είναι υποψήφιος με τo ΝΙΚΗ για τις ευρωεκλογές. Ούτε καν γιατί επέλεξε αυτό το κόμμα. Προφανώς το όνομα του σε πολλούς από εσάς δε λέει τίποτα, σε κάποιους άλλους όμως, που μεγάλωσαν στα ‘90s, λέει πολλά.

Ο Λυκούργος Μαρκούδης κάποτε μας κρατούσε συντροφιά με το Disney Club, μαζί με την Καρολίνα Παναγοπούλου. Μια εκπομπή που κράτησε αρκετά χρόνια στο MEGA. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 1993 και γρήγορα αγαπήθηκε, γιατί προφανώς τότε βλέπαμε τηλεόραση. Πέραν τούτου, βέβαια, ήταν και μια εκπομπή που είχε την πλάκα της.

Μετά το τέλος του Disney Club, ο Λυκούργος Μαρκούδης αποφάσισε να αλλάξει πορεία. Παρέμεινε στα μίντια κατά κάποιο τρόπο, αφού έγινε διευθυντής προγράμματος στην Πειραϊκή Εκκλησία, ωστόσο δεν άργησε να βρεθεί στο επίκεντρο, μετά τις ξενοφοβικές του δηλώσεις. Την περίοδο που το μεταναστευτικό ήταν μείζον θέμα στην επικαιρότητα, ο Λυκούργος Μαρκούδης είχε μιλήσει στον Δημήτρη Νάτσιο, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Ο Λυκούργος Μαρκούδης είχε εξηγήσει τότε πως είχε περάσει 10 ημέρες στη Μυτιλήνη, και αυτά που είδε με τα μάτια του, δεν είχαν καμία σχέση με εκείνα που έδειχναν τα κανάλια, τα οποία όπως είπε είχαν άλλη οδηγία. Μεταξύ άλλων είχε πει πως οι πρόσφυγες που έφταναν στην Μυτιλήνη δεν ήταν Σύριοι, αλλά πολύ πλούσιοι από διάφορες εθνικότητες.

Τελοσπάντων, καταλάβατε.