Το ότι σε αυτή τη χώρα ζούμε από καθαρή τύχη, το έχουμε αντιληφθεί, με τον χειρότερο τρόπο, καιρό τώρα. Το ότι οι αμαξοστοιχίες συνεχίζουν να μην λειτουργούν σωστά, ακόμα και μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, επίσης το έχουμε αντιληφθεί. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε, είναι εώς πότε θα συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτή τη κατάσταση ζούγκλα. 

Μην σας τα πολυλογούμε, ένα βίντεο στο TikTok έγινε αναπόφευκτα viral, μιας και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Ακόμη μια φορά. Τραβήχτηκε την Κυριακή στις 7 το απόγευμα, στη διασταύρωση της οδού Ανδρομάχης με τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, στο Μεταξουργείο, ένα σημείο όπου περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά.

Στις γραμμές λοιπόν εκεί, υπάρχει μια μπάρα που κατεβαίνει όταν το τρένο κατεβαίνει. Γι’αυτή τη δουλειά υπεύθυνος είναι ένας φύλακας, ο οποίος όμως ξέχασε να κάνει τη δουλειά του και άφησε την μπάρα ανοιχτή, την ώρα που ο συρμός έφτανε. Τώρα τι ακριβώς συνέβη, δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά ο φύλακας καθυστέρησε πολύ να κατεβάσει την μπάρα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να νομίζουν ότι παίζουν σε κάποια πίστα. 

Μιλώντας ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο στο Mega, εξήγησε πως: «ήμουν στο φανάρι της οδού Δεληγιάννη για να στρίψω επί της Ανδρομάχης να πάω προς Αιγάλεω. Με το που έστριψα, άκουγα να σφυρίζει το τρένο και όταν συνειδητοποίησα ότι το τρένο πήγαινε σιγά σιγά και σφύριζε πάρα πολλές φορές, έβλεπα τα αυτοκίνητα να περνούν τις γραμμές και οι προστατευτικές μπάρες να μην έχουν κατέβει.

Οι μπάρες δεν είχανε κατέβει και ο κύριος που ήταν εκεί υπεύθυνος ήταν άφαντος. Στο βίντεο αν το δείτε ήδη τρέχει. Ή στη θέση του δεν ήτανε ή δεν του έδωσαν εντολή ότι φεύγει το τρένο. Είμαστε σε μια χώρα που δεν ελέγχει κανείς τίποτα. Σε κάποια άλλη χώρα θα είχαν συλληφθεί οι υπεύθυνοι. Δεν ασχολείται κανένας, είμαστε σε μια χώρα που ζούμε από τύχη».