Είναι σαν να πέρασε μια μέρα… και όμως από το 2014 έχουν περάσει δέκα χρόνια. Για πολλούς φίλους της 7ης τέχνης, το 2014 υπήρξε μια πλούσια κινηματογραφική χρονιά με υπέροχες ταινίες.

Πέρα από τα βραβεία ή την εμπορική απήχηση, πέρα από το αν πρόκειται για ανεξάρτητες ή όχι παραγωγές, διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις δέκα αγαπημένες μας ταινίες από εκείνη τη χρονιά, αποκλειστικά με βάση την προσωπική μας θέαση των πραγμάτων.

Καθένας από εσάς που θα διαβάσει το άρθρο ίσως διαφωνήσει, συμφωνήσει, αναρωτηθεί γιατί αυτές και όχι άλλες. Όλες τους, όμως, τροφοδότησαν και συνεχίζουν να τροφοδοτούν ένα φαινόμενο που μπορεί να δοκιμάζεται, αλλά ευτυχώς δεν εκλείπει, τη συζήτηση γύρω από το σινεμά.

1. Interstellar

Τολμηρός, τελειομανής και φιλόδοξος, ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι από τους ελάχιστους σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ με απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Ο Νόλαν γύρισε το «Interstellar» με 35 mm αναμορφική και IMAX 70 mm φωτογράφηση.

Ο Νόλαν και η ομάδα του μελέτησαν ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Τόνι Μάγερς σχετικά με την οπτική μορφή των διαστημικών αποστολών της NASA με IMAX κάμερες, και θέλησε να εξομοιώσει της απεικονίσεις στους κλειστούς χώρους ενός εσωτερικού χώρου διαστημοπλοίου, ξανά σε IMAX κάμερες δήλωσε ότι επιρροή στο Interstellar άσκησαν, μεταξύ άλλων, το Μετρόπολις (1927), το 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος (1968) και το Blade Runner (1982).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μπιλ Έργουιν, Μάικλ Κέιν, Έλεν Μπέρστιν, και Ματ Ντέιμον.

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία μίας ομάδας αστροναυτών, οι οποίοι ταξιδεύουν μέσα από μία σκουληκότρυπα, σε μία προσπάθεια να βρουν ένα νέο σπίτι για την ανθρωπότητα.

Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από τα αδέλφια Κρίστοφερ και Τζόναθαν Νόλαν, και βασίζεται σε ένα αρχικό σενάριο που είχε γράψει ο δεύτερος, το 2007. Ο Κρίστοφερ Νόλαν ανέλαβε και την παραγωγή της ταινίας, μαζί με τη σύζυγό του Έμμα Τόμας, μέσω της εταιρείας παραγωγής τους με το όνομα Syncopy, και μαζί με την Λίντα Όμπστ της Lynda Obst Productions.

Δείτε τις υπόλοιπες ταινίες στο Intronews.gr