Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά χθες δεν ήταν μια καλή μέρα για ορισμένους φίλους μας στο Facebook. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε και τιτλοφορείται ως «Πάσχα 2024 χωρίς Ιησού από τη Ναζαρέτ για πρώτη φορά», άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Οργισμένοι χριστιανοί δεν άντεξαν τέτοια προδοσία και ιεροσυλία, και άφησαν σχόλια μίσους στην ανάρτηση που τόλμησε να θίξει ιερά και όσια. Φυσικά, κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να ελέγξει κατά πόσο επρόκειτο για μια αληθινή είδηση, αλλά θα μου πείτε, έτσι δεν συμβαίνει πάντα;

Τη δημοσίευση την είδα από την αγαπημένη μου γωνιά σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, Ελληνικά Ίντερνετς, αλλά προφανώς επειδή τέτοια είμαι, αναζήτησα την ορίτζιναλ. Εκεί ήταν όλα τα υπέροχα σχόλια. Το άρθρο, που λέτε, που έβαλε φωτιά στο χριστιανικό αίσθημα, έκανε λόγο πως η σειρά που μας ακολουθεί χρόνια τώρα (έχω φτάσει στην τρίτη δεκαετία της ζωή μου και ακόμα προβάλλεται) δεν θα προβληθεί φέτος την Μεγάλη Εβδομάδα ως είθισται. 

Δεν έχει καμία σημασία που την έχουμε δει ένα εκατομμύριο φορές, Πάσχα χωρίς Ιησού από τη Ναζαρέτ δεν γίνεται. Ακόμα κι αν τις περισσότερες φορές απλά παίζει στην τηλεόραση, στο mute κατά βάση. Σημασία έχει να υπάρχει εκεί σαν παρέα. Βέβαια, εννοείται πως όσοι έκαναν σχόλια δεν μπήκαν επίσης στη διαδικασία να διαβάσουν το κείμενο, που έγραφε μέσα πως η σειρά δεν θα προβληθεί μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη, αλλά τους το δίνω εν μέρει γιατί ο τίτλος ήταν clickbait.

Αρκετά φλυάρησα, πάμε στα ψύχραιμα σχόλια.

«Κρίμα, αλλά από τους άθεους τι να περιμένεις.»

«Ορίστε?για ποιο λόγο?δεν ντρέπεστε καθόλου?»

«Πάσχα χωρις αυτή τη σειρά δεν είναι Πάσχα.»

«Αισχος ξεδιάντροποι… ανθελληνική κυβέρνηση.. λίγα τα ψωμιά σας… όποιος ψηφίσει αυτήν την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.. είναι δολοφόνος της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας μας..»

«Άθεοι σιγά σιγά θα καταργήσουμε το Πάσχα τα Χριστούγεννα και όλες τής άλλες της χρηστηανικες παραδώσεις.Θρησκευτικά στα σχολεία γιοκ κοράνι ναι σαν δεν ντρέπεστε λίγο.»

«Τους ενοχλεί τους αντίχριστους κι αυτό..αν δν το βάλουν δν πειράζει θα το βάλουμε εμείς να το δούμε όλοι οι χριστιανοι».

«Κρίμα που δεν το βάζουν!!Άλλες μαλακίες της βάζουνε στην τηλεόραση αυτό δεν μπορούν να το βάλουνε.»

«Ντροπή και μόνο ντροπή!!».

«Ντροπή τα κατήργησαν όλα πια πάνε να μας σερβίρουν όλα τα ανήθικα για φυσιολογικά ΑΙΣΧΟΣ.»