Όλο έγινε ως εξής: ένας δημοσιογράφος στην Τουρκία έβγαλε τα ρούχα του μπροστά στις κάμερες, διαμαρτυρώμενος με αυτόν τον τρόπο για τις συνθήκες που επικρατούν στις σεισμόπληκτες περιοχές. Επόμενο καρέ: η είδηση μεταδίδεται από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος με τη σειρά του άρχισε να ξεκουμπώνει το σακάκι και το πουκάμισό του ως ένδειξη συμπαράστασης. Αυτό το ντόμινο τέλος πάντων. Άβολο. 

Σε άλλα νέα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα”, ο Γιώργος Παπαδάκης, ως ένδειξη συμπαράστασης σε Τούρκο δημοσιογράφο που γδύθηκε on camera για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες που επικρατούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, άρχισε να βγάζει τα ρούχα του, αργά και βασανιστικά (κολλάνε και αυτά τα κουμπιά), έχοντας σηκωθεί όρθιος. 

“Ένδειξη συμπαράστασης” πρόλαβε να πει ο δημοσιογράφος, με τη Μαρία Αναστασοπούλου να προσπαθεί να τον συγκρατήσει. “Όχι ρε συ Γιώργο. Ηρέμησε ρε Γιώργο. Πάμε διάλειμμα…”, ακούστηκε να λέει η συμπαρουσιάστριά του. Άβολο. 

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως ο παρουσιαστής του HRT AKDENIZ, Αλί Γιολτζού, την ώρα που έβγαζε το σακάκι και το πουκάμισό του σε ζωντανή σύνδεση, δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας: “Το κάνω αυτό για να ακουστεί η φωνή του Χατάι”. Συνέχισε λέγοντας: «Μην αλλάξετε τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης σας, θα διαμαρτυρηθούμε. Πρώτα βγάζω το μικρόφωνο. Μετά θα βγάλω και το σακάκι. Ίσως αυτή τη φορά ακούσουν τη φωνή μας. Διότι μετά το σεισμό κάναμε πολλές εκκλήσεις. Τα είπαμε στα τουρκικά, αραβικά, κουρδικά αλλά δεν μας άκουσαν και δεν μας κατάλαβαν. Δεν θέλησαν να κάνουν κάτι για την επαρχία του Χατάι. Κι εγώ κάνω αυτό. 

Γιατί έβγαλα τα ρούχα μου; Διότι θέλω να ακουστεί η φωνή του Χατάι. Να κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα αυτή η φωνή μου. Για να μας ακούσει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση. Εμείς μείναμε μόνοι».

Δείτε το παραλίγο στριπτίζ του Γιώργου Παπαδάκη στο παρακάτω βίντεο: