Δεν είναι μόνο η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα. Γιορτάζουμε επίσης και την Παγκόσμια Ημέρα Αγγλικής Γλώσσας – πού να γιόρταζαν όπως προβλέπεται κανονικά και οι Γιώργηδες (μεταφέρθηκε Δευτέρα του Πάσχα), δεν θα προλαβαίναμε να λέμε… χρόνια πολλά.

Βέβαια το ότι κάνουμε celebrate τα εγγλέζικα, μας θυμίζει πάνω και πρώτα από όλα, πως καλό είναι τα σεβόμαστε. Δεν είναι επιθυμητό να ξέρεις, ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις. Για να αποφεύγονται φαινόμενα όπως αυτό που θα σου θυμίσουμε παρακάτω, αλλά και τόσο γλαφυρά και αστεία μας περιγράφει μια απαγορευμένη διαφήμιση του παρελθόντος (νομίζουμε από την Ολλανδία μας έρχεται):

Ο cool Alexis – We have already eaten the camel we now have the queue…

Θα μπορούσαμε να βάλουμε μόνο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα και να καλύψουμε όλο το θέμα. Δεν θα το κάνουμε, αλλά θα βάλουμε αρκετά του… Alexis.

Ξεκίνησε με αυτό:

Συνέχισε ακόμα χειρότερα (και πριν τα «Γκόου μπακ κυρία Μέρκελ»):

Στην πορεία, κάπως βελτιώθηκε, αλλά όταν βρέθηκε προ του Μπιλ Κλίντον, η ετεροντροπή πήγε σε άλλο επίπεδο:

Γιου λιβ μι Πρέθλες ζεν αλόουν

Κάπου στα 00s, την εποχή ακόμα της αφθονίας μας (οι μέρες της ήταν μετρημένες), ο Λευτέρης Πανταζής θεωρεί πως είναι καλή ιδέα να τραγουδήσει το «Breathless» του Νταν Γουίλσον.

Του βγήκε «Πρέθλες», κάπως κατάφερε και κόλλησε μέσα και τον Τζιμπρίλ Σισέ, η παρακάτω απομαγνητοφώνηση είναι μαγική, συγχαρητήρια σε όποιον κάθισε και την έφτιαξε:

Από τον Στράτο στην Έφη και στη μέση τα κακόμοιρα τα αγγλικά

Πάσχα έρχεται σε λίγο, αλλά θα σε γυρίσουμε στα Χριστούγεννα και σε μια ακόμα «μαγική» στιγμή της ελληνικής TV: Τον Στράτο Τζώρτζογλου να «εκτελεί» το Last Christmas.

Η Μαίρη Συνατσάκη με το ζόρι στέκεται όρθια από τα γέλια, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας, για πρώτη φορά ίσως στην τηλεοπτική ζωή του, στέκεται αμήχανος και χωρίς να μπορεί να ψελλίσει κουβέντα.

Η Έφη Θώδη δεν αρκέστηκε σε ένα τραγούδι στα αγγλικά κυνηγώντας (;) τη διεθνή καριέρα (έχει κι άλλα στο YouTube, μπέσα). Άμα αγαπάς αυτό που κάνεις, ε;

Γρικ φούτμπολ yeah

Κάποιος, κακός το δίχως άλλο, θα μπορούσε να πει πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται να μιλήσουν στα… ελληνικά, στα αγγλικά θα τα καταφέρουν;

Εμείς απλώς θα καταθέσουμε το παρακάτω βίντεο, με τον Μανώλη Σιώπη να παλεύει ο καημένος με το… Lowest και τον Τάσο Μπακασέτα δίπλα (aka professor) να μην ξέρει τι να κάνει για να σώσει τον φιλαράκο του και συμπαίκτη του τότε στην Τραμπζονσπόρ (σε μια μαγική κατά τα άλλα σεζόν, που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Τουρκία).

Από ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βεβαίως και αυτό. Τόσο μοναδικά υπέροχο, τόσο μεταδοτικό ως γέλιο:

Και last but not least, το απόλυτο των απόλυτων bonus:

Δεν θα περιμένουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλικής (αν υπάρχει) για να σου θυμίσουμε το κορυφαίο ντοκουμέντο-πειστήριο του γιατί πρέπει να κάνεις τον κόπο να μάθεις καλά και σωστά μια ξένη γλώσσα. Για να ΜΗΝ συμβεί αυτό. Ζαμέ Κορωπί.