Μία πολυθρόνα, στη χειρότερη μία καρέκλα πλαστική που βρίσκουμε στα πανηγύρια για να κάτσουμε. Πονάνε τα πόδια μας από την ορθοστασία, παιδιά, δείξτε έλεος. Βλέπετε, ήμασταν και εμείς στην ουρά που σχηματίστηκε χθες έξω από παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να προσκυνήσουμε τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, να πούμε το δικό μας αντίο. 

Αν κοιτάξετε καλά, θα μας δείτε δίπλα από την κυρία Μαρία, 99 ετών και 72 ημερών που, παρά τα χρόνια της, βρήκε τη δύναμη και στήθηκε εκεί από τα ξημερώματα με μια ελληνική σημαία και με μια κορώνα ΝΑ, να καλύπτει τους ώμους της. Τη σημαία τη βρήκε από την ΕΣΤΙΑ, έτσι μας είπε. Όμως αυτό ήταν το λιγότερο, είχε πάνω της διάφορα αντικείμενα  από την προσωπική της συλλογή, γιατί “έτσι δείχνω τον σεβασμό μου εγώ”. 

Η παραπάνω λέξεις ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλήθεια όμως, πόσα εκατοστά χωρίζουν τα όσα διαβάσατε από την πραγματικότητα; Δεν είδατε φωτογραφίες; Δεν μπήκατε στο Twitter να γελάσετε με τα όσα τραγικά είδαν τα ματάκια μας χθες από τους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του έκπτωτου; Εμείς τα είδαμε, τα εξετάσαμε και καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: ζηλεύουμε τη συλλογή τους (πέρα από την επιμονή τους να γυρίσουμε στις εποχές της βασιλείας).

‘Ετσι, μετά από μεγάλη έρευνα στον μαγικό κόσμο του Marketplace, βρήκαμε τα αντικείμενα που θα θέλαμε να αγοράσουμε ώστε κάθε πρωί, αγουροξυπνημένοι και φτωχοί, να θαυμάζουμε τη μεγαλειότητά του όσο ρουφάμε τον ελληνικό που μας έφτιαξε η μητέρα μας γιατί, εντάξει, μαζί με τους δικούς μας μένουμε, τα ενοίκια έχουν φτάσει στο Θεό και το ανάκτορο στο Τατόι είναι κάπως ακριβό.

Κλείστε τη μύτη σας, ξεκινάμε. Ακολουθούν τα πιο άχρηστα βασιλικά αντικείμενα εκεί έξω: 

Ευκαιρία, μόνο 100 ευρώ. Το τέλειο δώρο.

‘Ο,τι πρέπει για τις Απόκριες.

Ποιος δεν θέλει κάτι τέτοιο στο μικρό τραπεζάκι που τρώει το τοστ του;

Από 150, μόνο 100 ευρώ. Από βασιλικό προς βασιλικό, ίσως ρίξετε λίγο ακόμα την τιμή.

Εντάξει, τα αξίζει τα λεφτά της η κάρτα. Φαίνεται και η Ακρόπολη που, πάλι καλά, δεν την πήραν και αυτή έτσι όπως έφυγαν.

Για τον θείο από τη Μάνη που θα έρθει να σας επισκεφτεί σε 2 μέρες.

Πιάτο. Για να τρώτε το ψωμί και την ελιά.

Για κάποιο λόγο πουλούν τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ και τον δικτάτορα Παπαδόπουλο μαζί.