Ο Δεκαπενταύγουστος και οι μέρες πριν και μετά από αυτόν είναι κάτι σαν το Πάσχα του καλοκαιριού. Μέσα στον περιρέοντα θρήνο, υπάρχει μια αίσθηση γιορτής, νομίζεις πως εννοούμε. Όχι. Απλώς όπως το Πάσχα, έτσι και ο Δεκαπενταύγουστος σε βρίσκει να κάθεσαι σε οικογενειακά τραπέζια, να τσατάρεις με το σόι, να τσακώνεσαι πάνω από τη χωριάτικη για ζητήματα τα οποία δεν κατανοείς καν σε βάθος, και να πίνεις τσίπουρα με θείους και θείες, ενώ αναρωτιέσαι πόσο σοβαρό είναι το ενδεχόμενο η οικογένειά σου να είναι η πιο cringe οικογένεια εκεί έξω.

Δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε με σιγουριά. Παίζει και να είναι, ναι. Ωστόσο βρήκαμε κάποιες πληροφορίες που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Το ιντερνετικό σύμπαν σχεδόν πάντα κρύβει λίγη παρηγοριά για εσένα. Αυτή τη φορά, χάρη σε κάποιος εξαιρετικούς τυπάδες που αποφάσισαν να μην κρατήσουν το ξεφύλλισμα παλιών οικογενειακών άλμπουμ ιδιωτικό, αλλά να μοιραστούν τα καλύτερα ευρήματά τους με τους Mike Bender και Doug Chernack, που τρέχουν το project “Awkward Family Photos”.

Σε άλλα νέα, κάνε scroll παρακάτω και δες μερικές vintage αλλά εντελώς αμήχανες οικογενειακές φωτογραφίες, με παππούδες που κατέληξαν πρωτοσέλιδα λόγω της «αθώας» ενασχόλησής τους με την κάνναβη, τελευταία κλικς πριν το νευρικό γέλιο χωρίς τέλος, σκυλιά που τσακώνονται κλέβοντας το spotlight.

Επιμένεις πως η δική σου οικογένεια είναι η πιο παράξενη από όλες;