Την αγάπη που έχουν για τη Σαντορίνη οι Κινέζοι (και όχι μόνο), την γνωρίζουμε. Κι αυτή την αγάπη αποφάσισαν να τη δείξουν έμπρακτα, όχι κλείνοντας εισιτήρια για το ελληνικό νησί ώστε να το επισκεφθούν το καλοκαίρι, αλλά δημιουργώντας μια δική τους Σαντορίνη. Αμέ.

Ένα βίντεο στο TikTok έγινε viral για ευνόητους λόγους, αφού η ινφλουένσερ που το ανήρτησε, παρουσίασε την Σαντορίνη της Κίνας, η οποία είναι πιστό αντίγραφο του κυκλαδίτικου νησιού. Έκαναν καλή δουλειά, να το παραδεχτούμε. 

Η ίδια ξεκινά το βίντεο λέγοντας: «Ξέρετε πως υπάρχει μια ψεύτικη Σαντορίνη στην Κίνα;» και στη συνέχεια δείχνει στιγμιότυπα από τα λευκά σοκάκια, τα μπλε παράθυρα, διάφορα μαγαζιά όπως τα έχουμε δει στην original Σαντορίνη και ούτω καθεξής. Για την ακρίβεια, αυτό που έκαναν οι πολυμήχανοι Κινέζοι, είναι να εκμεταλλευτούν την πλαγιά του βουνού Cangshan που έχει θέα τη λίμνη Erhai, και να χτίσουν μια πόλη όπως η Οία. 

@yasminvroon 😵in 🇨🇳 I suddenly found my self in Santorini! 🇬🇷 I guess you probably had no idea about this place, I am wondering if Greek people and people from Santorini know that there is a replica of Santorini that in Chinese is pronounced “Shèng tuō lǐ ní” (圣托里尼).✨ If you wonder why.. well… Chinese people do really love the vibes of the iconic Santorini and sometimes can be difficult to travel far away, so why not building one ?! 🤣 #santorini #圣托里尼 #fakesantorini #yunnan #dali #china #chinatravel #greece #中国 #chinatravel #realchina ♬ original sound – official_yasmin

Στο μεταξύ, είναι τρομερό και το γεγονός πως εκεί επικρατούν καιρικές συνθήκες, ίδιες με εκείνες της Σαντορίνης. Δηλαδή, ηλιοφάνεια με ισχυρούς ανέμους. Βέβαια, καλή η αντιγραφή, αλλά το ηλιοβασίλεμα που είναι διάσημο στη Σαντορίνη, δεν μπορούν να το αντιγράψουν.