Να δούμε Meta τι θα καταλάβεις; Κλείσε και το Instagram να γελάει το TikTok μαζί σου. Τι συμβαίνει; Στην ετήσια έκθεση για την Επιτροπή Κεφαλαιογοράς υπάρχει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την εταιρεία που αλλάζει ονόματα και σύμπαντα μετά από μερικά σκανδαλάκια σύμφωνα με το οποίο η Meta θα βάλει λουκέτο σε Facebook και Instagram στην Ευρώπη. Στην πολυσέλιδη έκθεση (134 σελίδες)  και συγκεκριμένα στην σελίδα 36, αναφέρεται ότι το Facebook και το Instagram θα μπορούσαν να σταματήσουν στην Ευρώπη εάν η εταιρεία του δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί δεδομένα ευρωπαίων χρηστών στους διακομιστές της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

https://t.co/bdpnJkvILI

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί  δεδομένων εμποδίζουν την εταιρεία να απορροφά τα δεδομένα των Ευρωπαίων και να τα παρέχουν σε αμερικανικές εταιρείες και αυτό δεν αρέσει στον Μαρκ και τα φιλαράκια του. Σου λέει κυρία μου έχεις δωρεάν Facebook προφίλ άρα θέλω τα δεδομένα σου για να τα πουλάω σε διαφημιστές να σου πασάρουν ό,τι ζητήσεις. Αλλά, οι νόμοι της Ευρώπης μάλλον μας προστατεύουν και λένε στον Μαρκ, ώπα αγορίνα, τα δεδομένα των χρηστών δεν μπορείς να τα μεταφέρεις έξω από την ΕΕ.

https://twitter.com/ddofinternet/status/1490331565053906948?ref_src=twsrc%5Etfw

Και τι σημαίνει αυτό για τη Meta; Δεν μπορεί να συνάψει νέες συμφωνίες και δεν θα έχει ικανότητα να προσελκύει τους διαφημιστές.

Επικοινώνησε η εφημερίδα CityAM με την Meta και βγήκε να απαντήσει ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.  Ο Νικ Κλεγκ, που κάποιοι τον θυμούνται ως αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Αγγλίας και συγγραφέα πλήθος πονημάτων κατά του Brexit είπε «προτρέπουμε τις ρυθμιστικές αρχές να υιοθετήσουν μια ρεαλιστική προσέγγιση για να ελαχιστοποιήσουν την  αναστάτωση σε πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις για να μεταφέρουν τα δεδομένα με ασφαλή τρόπο».

https://t.co/I2scM7ddkp

Άπειρες επιχειρήσεις εκεί έξω βασίζονται αποκλειστικά στο Instagram και το Facebook για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Μια ήπειρος χωρίς το Facebook δεν μπορεί να υπάρξει για αυτές τις εταιρείες. Δεν θα ήταν βιώσιμο το μέλλον τους. Ένα μήνυμα θέλησε να στείλει ο Μαρκ που μάλλον δεν περνάει και πολύ καλά τελευταία.

Ας μπορεί, ας κάνει την απειλή αυτή υπόσχεση, να δούμε κάτι θέλουμε.