Έχουμε και επίσημα καλοκαίρι. Δε χρειάζεται το ημερολόγιό μας να μάς δείξει ότι διανύουμε τον έκτο μήνα του χρόνου για να το καταλάβουμε. Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στον Μάιο, αλλά η θερμοκρασία και γενικότερα η διάθεση του κόσμου, θυμίζει Ιούνιο. Και αυτό είναι λογικό. Μετά από μια μεγάλη περίοδο αναγκαστικού εγκλεισμού, ετοιμαζόμαστε για μεγάλη(;) περίοδο ασυγκράτητης ελευθερίας. Από τη Δευτέρα, μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, η μουσική επιστρέφει εκεί που ανήκει: στα μπαρ και γενικότερα στους χώρους διασκέδασης.

Πριν φτάσουμε, όμως στην τιμημένη αυτή Δευτέρα, ας τιμήσουμε την Παρασκευή, την πιο όμορφη μέρα της εβδομάδας με τον κατάλληλο τρόπο. Μαζί μας για το vol.17 του Clap Hands έχουμε τον Δημήτρη Μπαλογιάννη. Ο Δημήτρης γεννήθηκε στη Λάρισα. Το 2008 πρωτοεμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «8» από την Αντέλμα του Στάθη Δρογώση.

Στη συνέχεια εργάστηκε στη μουσική κυρίως ως συνθέτης και στιχουργός. Είναι συνθέτης στα δύο προσωπικά άλμπουμ της Ρένας Μόρφη (Σούλη Ανατολή, Σάμπα Τσικίτα), ενώ έχει ακόμα συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Imam Baildi, Φοίβο Δεληβοριά, Μάρκο Κούμαρη, Joanna Drigo, Γιάννα Βασιλείου. Σήμερα συγκεντρώνει τα πιο αυτοβιογραφικά του κομμάτια με σκοπό να τα παρουσιάσει σε ένα προσωπικό άλμπουμ. Το Από Τότε είναι το πρώτο κατά σειρά τραγούδι που κυκλοφορεί, σε μίξη και παραγωγή Cayetano.

Και αφού άκουσες το νέο κομμάτι του Δημήτρη Μπαλογιάννη, ας περάσουμε στα 10 πρώτα τραγούδια που του ζητήσαμε να μας βρει για την καθιερωμένη μας playlist. Όπως πάντα, ακολουθούμε τις μουσικές επιλογές του καλεσμένου μας προσθέτοντας ακόμα πέντε. Για περισσότερες λίστες, ακολουθήστε μας στο Spotify.

Βρείτε τον Δημήτρη Μπαλογιάννη, εδώ

Τα παράπονά σας, τις προτάσεις σας και τις ευλογίες σας στο kdedes@tncgroup.gr. Cheers!