Χτυπάει το ξυπνητήρι. Λάθος. Πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, ένα πανέμορφο, μικρό ή μεγάλο σε μέγεθος σκυλάκι, πηδάει στο κρεβάτι σου και σε γλύφει στο πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο δείχνει την αγάπη του αλλά και την πείνα του καθώς πάνε ώρες από τότε που γέμισε το μπολ του. Εσύ γελάς αν και όλοι ξέρουνε ότι αυτά τα δέκα λεπτά ύπνου που είχες, είναι πολύτιμα.

Παίζεις και χαϊδεύεις το σκυλί σου μέχρι ο γνώριμος και ενοχλητικός ήχος του κινητού να φτάσει στα αφτιά σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τις γάτες και αν κάνεις το λάθος και αργήσεις να τους δώσεις φαγητό, μπορεί να δει το σαλόνι σου άνω κάτω και σαν να μην τρέχει τίποτα, να τριφτούν στα πόδια σου σε μια προσπάθεια να σώσουν οτιδήποτε και αν σώζεται.

Είναι ωραίο να έχεις κατοικίδια. Είναι η πιστή σου παρέα, αυτή που ποτέ δεν θα σε προδώσει γιατί βρήκε ένα πιο ενδιαφέρον άτομο από εσένα. Τα ζώα μας, αν και πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε, μας δείχνουν την αγάπη τους με διάφορους τρόπους. Μερικά όμως είναι περίεργα. Οι στιγμές παραφροσύνης τους είναι περισσότερες από αυτές τις νορμάλ.

Ακολουθούν μερικές τέτοιες περιπτώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα αγαπάμε το ίδιο. Απλά ευχόμαστε να μην ξυπνήσουμε ποτέ με αυτές τις εικόνες. Θα προτιμήσουμε λίγο καφέ.

Έλα κοντά, μην κάνεις πίσω.

Ξύπνησες;

Tι ώρα είναι αυτή Κατερίνα;

Ας τεντωθώ λίγο.

Οκ, αυτό είναι περίεργο.

ΦΡΟΥΡΑΑΑΑ.

Δεν είμαι από τον Κάτω Κόσμο, δεν ξέρω γιατί το λες αυτό.

Γκόλουμ, Γκόλουμ.

Μόνο πρωτεΐνη φίλε. 

Μπου!

Έλα, ξάπλωσε δίπλα μου.

Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις.