Δεν έχει σημασία ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τον Έζρα Μίλλερ, το We Need To Talk About Kevin ή το The Perks of Being A Wallflower. Ίσως και το Fantastic Beasts. Το θέμα είναι ότι ο Έζρα Μίλλερ, αφενός είναι το αύριο και το μεθαύριο, αφετέρου πως θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία με θέμα τη ζωή του Σαλβαντόρ Νταλί, στο πλευρό του Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Η ταινία Dalíland της Μέρι Χάρον ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματά της στη Μεγάλη Βρετανία, και αν όλα πάνε καλά -τι με τι; Με την πανδημία- θα την απολαύσουμε στις αίθουσες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η ταινία τοποθετείται χρονολογικά στο 1973 και εστιάζει στη σχέση του Νταλί με τη σύζυγό του Γκαλά, μέσα από τα μάτια ενός τρίτου παρατηρητή. Ο παρατηρητής πρακτικά είναι ένας βοηθός γκαλερίστα που ετοιμάζει μια μεγάλη έκθεση με έργα του σουρεαλιστή ζωγράφου.

Τον Νταλί θα υποδυθεί ο Μπεν Κίνγκλσλεϊ τον οποίο εύκολα μπορούμε να φανταστούμε σε ρόλο ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη, αλλά και ο Μίλλερ, σε νεαρότερη ηλικία. Η ταινία θα περιλαμβάνει διάφορα φλασμπακ για το ξεκίνημα της σχέσης του Νταλί με τη Γκαλά, την οποία θα ενσαρκώσει η Μπάρμπαρα Σούκοβα.

Με φόντο τη Νέα Υόρκη και την Ισπανία, η Μέρι Χάρον (American Psycho, 2000), που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, θα ξετυλίξει το love story του Νταλί με τη Γκαλά Ντεβουλίνα, η οποία ήταν παντρεμένη με τον φίλο του Νταλί, Πολ Ελιάρ όταν γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Νταλί και Γκαλά παντρεύτηκαν το 1934 και έμειναν μαζί μέχρι και τον θάνατο του ζωγράφου.