Όσο και να πούμε για τον Αρκτούρο και το έργο του θα είναι λίγα. Και επειδή ακριβώς τα δικά μας λόγια θα είναι φτωχά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης και να ενημερωθείς ο ίδιος για τις δράσεις της ενάντια στην αιχμαλωσία αρκούδων και λύκων, αλλά και συνολικότερα για την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας.

Εδώ και αρκετούς μήνες, το Περιβαλλοντικό Κέντρο στο Νυμφαίο και στις υπόλοιπες επισκέψιμες εγκαταστάσεις του Αρκτούρου δεν μπορούν να δεχθούν επισκέπτες λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως σημειώνει η οργάνωση, τα έσοδα για την φροντίδα των άγριων ζώων να είναι μηδαμινά.

Για τον λόγο αυτό ο Αρκτούρος απευθύνεται στους φίλους του, «τους καλύτερους φίλους του κόσμου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, και κάνει έκκληση να στηρίξουν όσοι οικονομικά την οργάνωση και να αποκτήσουν διαδικτυακή πρόσβαση στο καταφύγιο, να περιηγηθούν εκεί, να δουν τα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και να αποκτήσουν συλλεκτικά δώρα.
Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν 4 διαφορετικές επιλογές οικονομικές συνεισφοράς:

Δωρεά 10 έως 25 ευρώ

Θα έχεις πρόσβαση σε ένα Virtual Tour στο Καταφύγιο της Αρκούδας. Εκεί θα δεις τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και, έστω και νοητά, θα έρθεις και πάλι κοντά στη φύση και τους ήχους της, που τόσο πολύ σου έχουν λείψει! Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα.

Να γίνεις μέλος

Για να γίνεις μέλος το κόστος είναι 50 ευρώ για την εγγραφή σου. Θα έχεις πρόσβαση στο Virtual Tour και, επιπλέον, δωρεάν είσοδο στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο μας, μόλις μας ανοίξουν και πάλι την άνοιξη! Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα. Επίσης, θα έχεις και μια μεγάλη αγκαλιά από κοντά, έστω με προσοχή και με μάσκα. Γιατί θα τα έχουμε όλοι καταφέρει!

Να υιοθετήσεις μια αρκούδα, έναν λύκο ή έναν ποιμενικό

Για να γίνεις ανάδοχος το κόστος είναι στα 100 ευρώ. Εκτός από το Virtual Tour και τη δωρεάν είσοδο στο Κέντρο μας, θα έχεις την αποκλειστική ευκαιρία να δεις, σε video και φωτό, τις αρκούδες μας να απολαμβάνουν το εορταστικό τους γεύμα στην υγειά σας! Ένα υπέροχο θέαμα που συγκινεί και επιμορφώνει μικρούς και μεγάλους. Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα.

Να γίνεις φύλακας της Αρκούδας

Εδώ το ποσό της δωρεάς είναι ελεύθερο (άνω των 100 ευρώ). Εκτός από το Virtual Tour και τη δωρεάν είσοδο στο Κέντρο μας, θα έχεις την αποκλειστική ευκαιρία να δεις, σε video και φωτό, τις αρκούδες μας να απολαμβάνουν το εορταστικό τους γεύμα στην υγειά σου! Ένα υπέροχο θέαμα που συγκινεί και επιμορφώνει μικρούς και μεγάλους. Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα.
Όπως τονίζει ο Αρκτούρος κάθε συνεισφορά μετράει, ακόμα και η πιο μικρή συνδρομή είναι υπερπολύτιμη. «Κάθε ζώο μετράει, κάθε μέρα μετράει, κάθε ευρώ μετράει».

Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά την ανακοίνωση του Αρκτούρου εδώ:

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Δυστυχώς, οι επισκέψιμες εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παραμένουν κλειστές εδώ και καιρό, λόγω…

Δημοσιεύτηκε από ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020