Τα κακά νέα είναι πως ξυπνάς για να μάθεις ότι ο Μπραντ Πιτ συμμετέχει σε προεκλογικό βίντεο της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν. Τα κακά νέα είναι πως συμμετέχει απλώς χαρίζοντας τη φωνή του. Δηλαδή αν η πρώτη σου σκέψη ήταν να δεις το βίντεο απλά για να πάρεις μια τζουρίτσα αυτής της γοητείας του Μπραντ Πιτ στα γρήγορα, θα απογοητευτείς.

Γενικά, τη δεδομένη περίοδο πολλοί είναι οι διάσημοι που στηρίζουν ανοιχτά τον Μπάιντεν. Όχι απαραίτητα γιατί πρόκειται για μια πολιτική φιγούρα που τους πείθει, αλλά επειδή από ένα σημείο και μετά το ζητούμενο είναι καθαρά και μόνο να μην πάρει το πράσινο φως για τέσσερα ακόμα χρόνια ο Τραμπ.

Ο Μπραντ όμως δεν επέλεξε να κάνει απλώς ένα tweet ή ένα Instagram story για να δηλώσει τη στήριξή του στον δημοκρατικό υποψήφιο. Όχι. Επέλεξε να χαρίσει τη φωνή του σε νέα διαφήμιση για την προεδρική καμπάνια Μπάιντεν-Χάρις. Συγκεκριμένα, στη μονόλεπτη διαφήμιση φαίνεται ο Μπάιντεν να συναντά τους ψηφοφόρους ακούγοντας τα προβλήματά τους. Στο μεταξύ, στο voice over ο Πιτ –με αυτή τη φωνή που θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε ακόμα και σε ιρανική ταινία- λέει:

«Η Αμερική είναι ένας τόπος για όλους. Όσοι επέλεξαν αυτή τη χώρα, όσοι πάλεψαν για αυτή, μερικοί Ρεπουμπλικανοί, μερικοί Δημοκράτες και οι περισσότεροι κάπου στο ενδιάμεσο», ακούγεται να λέει και προσθέτει πως όλοι οι Αμερικανοί «ψάχνουν για το ίδιο πράγμα, κάποιον να καταλαβαίνει τις ελπίδες, τα όνειρα, τον πόνο τους, να ακούει, να ενώσει τους ανθρώπους, να ξυπνά κάθε μέρα και να δουλεύει για να κάνει καλύτερη τη ζωή οικογενειών όπως των δικών σας».

Ο ορισμός της φράσης «μισές δουλειές»; Ξεκάθαρα.