Τον τελευταίο καιρό στην ελληνική τράπ σκηνή έχει ξεκινήσει ένα beef μεταξύ του Σνικ και του Μέντε Φουέρτε. Προφανώς στην ψωροκώσταινα αυτά είναι κάτι σαν επιθεώρηση αλλά στην ιστο΄ρια της ραπ έχουν υπάρξει βαρβάτα beefs που άφησαν πίσω τους από τραγουδάρες μέχρι νεκρούς. Στην Ελλάδα μέχρι τώρα έχουν αφήσει τραγουδάρες σε κάποιες περιπτώσεις παλιότερα, πλέον όμως αφήνουν μόνο κάτι ίνστα στόριζ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι έιναι δύσκολο να είσαι αντικειμνεικός και όταν μιλάμε για νικητή beef δεν εννούμε ότι είναι απαραίτητα και καλύτερος ράπερ.

Jay Z – Nas

Εδώ η ζυγαριά γέρνει προς τον Nas. Αξιόλογη προσπάθεια ο Jay Z αλλά το “Ether” ήταν καλύτερο ας είμαστε ειλκρινείς.

 

50 cent – Ja Rule

Δύσκολο για τον Ja Rule. Άνοιξε beef με Eminem και Fifty. Πόσες ελπίδες να έχει. “You can buy cars but you can’t buy respect in da hood”

Death Row – Eazy E

Τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα. Dre με Snoop είναι στη Death Row, ο Dre τα λέει ωραία για το πρώην φιλαράκι του αλλά νομίζω ο Eazy με το Real Muthaphuvkkin G’s, ήταν καλύτερος.

N.W.A. – Ice Cube

Ο Ice Cube πήρε διαζύγιο απο τους N.W.A. αλλά τότε τα διαζύγια δεν έβγαιναν συναινετικά. Πολλά κιλά ταλέντο όλοι, αλλά ο Ice Cube από το συγκεκριμένο beef μας έδωσε ένα απο τα καλύτερα diss tracks ever.

 

2pac – The Notorious BIG

Εδω τι να πεις. Το πιο γνωστό beef όλων των εποχών από τους δύο καλύτερους ράπερ όλων των εποχών. Ένα beef δυο καλλιτεχνών που οδήγησε στο θάνατο και των δυο. Από μικρά παιδιά μέχρι γκανγκστερς της εποχής έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του West – East rivalry. Ας μείνουμε όμως στο μουσικό κομμάτι.  Τρομερή προσπάθεια ο Μπίγκι με το “Who Shot Ya” αλλά ο Tupac έδωσε την ψυχούλα του και μας χάρισε το καλύτερο Diss track όλων των εποχών. Το ακούς τώρα και θες να παίξεις μπουνίες με κάποιον.