Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από τη μέρα που γράψαμε για το Fear City και τσουπ, εμφανίστηκαν οι φίλοι μας στον Independent να μας πουν ότι οι κύριοι Terence Winter και Nicholas Pileggi  ετοιμάζουν ένα νέο μαφιόζικο δράμα, με το Showtime (αγαπημένο δίκτυο) να έχει δώκει ήδη το πράσινο φως κι εμείς να περιμένουμε με το μαχαίρι στα δόντια, πότε με τη σειρά τους θα μας δώκουν ημερομηνία κυκλοφορίας, ώστε να πάρουμε το απαιτούμενο ημερολόγιο και να προχωρήσουμε στα καθέκαστα! Δηλαδή να σβήνουμε μία, μία τις μέρες, μέχρι να το δούμε στις οθόνες μας. Ναι, είμαστε λίγο παραπάνω υπερβολικοί από ότι συνήθως, αλλά θα εξηγηθούμε πάραυτα, για να μην παρεξηγηθούμε!

O Winter, κρύβεται πίσω από μια σειρά που βρίσκεται στα μετρημένα δάκτυλα της παλάμης με τις καλύτερες που έχουν κυκλοφορήσει, ποτέ εκεί έξω. Μιλάμε για τους “Sopranos”, ενώ συγχρόνως έχει βάλει το χεράκι, σε κάθε δημιουργικό κομμάτι πίσω κι από το “Boardwalk Empire“, το αδίκως υποτιμημένο Vinyl. Με λίγα λόγια άνθρωπο που έχει writing credits στον “Λύκο της Wall Street“, θα τον σέβεσαι!

Για τον Pileggi τώρα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά! Δύο λέξεις αρκούν, φτάνουν και περισσεύουν, για να τελειώσουν όλα τα προσκυνηματικά επιφωνήματα εκεί έξω. “Goodfellas” και “Casino”! Χρειάζεσαι κάτι άλλο; Δεν νομίζoυμε. Επανερχόμεθα λοιπόν σε meditation στάση, περιμένοντας την νέα εποποιΐα που θα γράψουν τα χεράκια αμφότερων, για το οργανωμένο έγκλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.