Δεν ξέρουμε του λόγου σου τι κάνεις, αλλά εμείς έναν εθισμό με το Netflix τον έχουμε πάθει. Έχουμε εθιστεί σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιόμαστε φωναχτά αρκετές φορές πριν από αυτό τι κάναμε. Ήμασταν πολύ καλά σου λέμε ευθαρσώς γιατί υπήρχαν σειρές σαν το “Banshee“. Τώρα μιλάμε σε σένα που έχεις να ξεκινήσεις καινούρια σειρά από όταν τελείωσε το “Breaking Bad” και σου λέμε κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δες τη σειρά που τερμάτισε το badass-όμετρο!

Κάπου στην αρχή του 2013 μας τα έσκασε το Banshee! Κάποιος φίλος φίλου, είχε ανεβάσει πως είδε το 1ο επεισόδιο κι ακόμη να συνέλθει. Τα ίδια και χειρότερα πάθαμε κι εμείς όταν ξεκινήσαμε να βλέπουμε το τι σκατά συμβαίνει επιτέλους σε αυτή την πόλη που είπανε “Banshee”. Τύπος μάτσο και μπρουτάλ δίχως όνομα αποφυλακίζεται και φτάνει με τα πολλά σε ολίγον τι παρακμιακό μπαρ στην ευρύτερη περιοχή του “Banshee”. 15 χρόνια ήταν πολλά, αλλά τόσα είχε φάει για μια κλοπή διαμαντιών. Επιστρέφει λοιπόν σε αυτή τη φανταστική πόλη της Πενσιλβάνια, που υπάρχει ολόκληρη συνοικία των Άμις κι εκ πρώτης όψεως μοιάζει να μη συμβαίνει τίποτα.

Κούνια που σε κούναγε καημένε. Βλέπεις το Banshee δεν χαρίζει κάστανο σε κανένα, βάζοντας μπρος στην αδρεναλίνη σου από το πρώτο μισάωρο! Εδώ δεν πρόκειται να βρεις πολύ βαθιά νοήματα και τρόπους να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Όλοι οι χαρακτήρες είναι πετσοκομμένοι από την ίδια τη ζωή. Δεν ψάχνουν ούτε ένα καλύτερο αύριο, ούτε την πολυπόθητη λύτρωση. Ψάχνουν έναν ακόμη τρόπο για να μείνουν ζωντανοί. Έτσι λοιπόν, έχουμε ένα τηλεοπτικό pulp αριστούργημα, όμοιo με αυτό που θα γύρναγε ένας Μπουκόβσκι αν είχε το μπάτζετ και την όρεξη να το κάνει.

Αντί για αυτόν οι David Schinkler  & Jonathan Tropper μαζί με την σκηνοθετική ευλογία του Greg Yaitanes (που κρυβόταν πίσω από το επικό “House MD“) πήραν την ιστορία ενός τύπου δίχως όνομα, που έγινε ο νέος σερίφης της πόλης. Λούκας Χουντ για την ακρίβεια στη θέση του αληθινού Λούκας Χουντ που σκοτώθηκε σε ένα πιστολίδι, στο οποίο βρέθηκε κατά λάθος ο πρώτος. Μιλάμε για μια ιλιγγιώδη μπιμουβιά, που έχει την απαιτούμενη καλτ πάστα για να γίνει μνημειώδης. Στακάτη δράση, ρεσιτάλ πιστολιδιού και κλωτσομπουνιδιού, ένας ανατριχιαστικός Ulrich Thomsen σαν την απόλυτη ενσάρκωση του κακού Κάι Πρόκτορ και μια σειρά δεύτεροι χαρακτήρες που έπρεπε να έχουν δική τους ξεχωριστή σειρά, προκειμένου να τους ευχαριστηθούμε όπως πρέπει.

https://www.youtube.com/watch?v=wXQIb0uNwTI

Με το πιστόλι στον κρόταφο θα ξεχωρίζαμε τον Hoon Lee σαν Τζομπ και τον βετεράνο Frankie Faison σαν Σούγκαρ Μπέιτς και τον έρωτα μας τον αγιάτρευτο Lili Simmons ως Ρεμπέκα! Τώρα αυτό για τον έρωτα που είπαμε, είναι κάπως διαπραγματεύσιμο καθότι σε σειρά που έχουν περάσει οι Ivana Milicevic, Trieste Kelly Dunn, Eliza Dushku & Odette Annable, δεν μπορείς να ερωτευτείς μονάχα μια! Στο καστ πρέπει να κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στον τιτάνα Anthony Starr, που είναι πιο καλός Τζέισον Στέιθαμ κι από τον Τζέισον Στέιθαμ. Αντίστοιχα, φωτιά θα πέσει να μας κάψει, αν δεν πούμε για τον έτερο Έλληνα τιτάνα Χρήστο Βασιλόπουλο που σαν Ουκρανός πρωτοπαλίκαρος μαφιόζος, μας έστειλε όλους για βρούβες χωρίς γλουτένη.

Η σειρά είχε 4 σεζόν και πολύ καλά έκανε, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν κοίλιασε στιγμή. Έμεινε εκεί να μας βομβαρδίζει μέσα από επεισόδια τόσο ένοχα απολαυστικά, σαν σος κίντερ μπουένο! Πέρα από το αδιανόητο ξυλίκι, τις thug life ατάκες, τα εθιστικά revenge stories και τους σαλεμένους κακούς, το Banshee, έχει μπόλικη ψυχούλα γιατί κινηματογραφεί ηλεκτρισμένα κάθε επεισόδιο σαν να χορογραφεί τη βία ταραντίνικα!

https://www.youtube.com/watch?v=_8MxtC_Fn3k

Από το καλύτερο πόστερ σειράς που υπήρξε ποτέ, μέχρι τις εμβόλμες στα credits σκηνές, το “Banshee” δίνει μια στακάτη διασκέδαση υψηλού επιπέδου. Άσε τα φιλοσοφικά και δες το! 

Υ.Γ: Αν έχεις σαζαμάρει όλα τα τραγούδια της σειράς, είσαι πολύ φίλος μας!