Με τα χρόνια ο έρωτας φεύγει σε μια σχέση. Η ρουτίνα, η πιεστική καθημερινότητα (μια πανδημία ενδεχομένως που μπορεί να σκάσει πάλι), οι δύσκολες σχέσεις, το πρόβλημα της εμπιστοσύνης, ενδεχομένως και ο ερχομός ενός παιδιού, όλα αυτά και πολλά ακόμη συμβάλλουν στο να πάει η ερωτική ζωή περίπατο. Το θέμα είναι να μην οδηγήσετε εκεί τη σχέση σας.

Ξέρετε το γνωστό ρητό «ό,τι αφήνεις, σε αφήνει»; Ε, αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που ισχύει και για τις σχέσεις. Αν τις αφήσεις, φθείρουν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πάντα πρέπει να είστε σε μια εγρήγορση, απλά να κάνετε δύο τρία πράγματα που βοηθούν τη σχέση και αναζωπυρώνουν τη φλόγα. Γι’αυτό, λοιπόν, το Buzzfeed έκανε την ερώτηση για το «πώς ανανεώνουν και κάνουν ακόμα καλύτερη τη σχέση τα ζευγάρια» και ορισμένοι έδωσαν κάποιες πολύ λογικές απαντήσεις.

Κοιμόμαστε γυμνοί. Είμαστε αρκετά χρόνια μαζί και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια νωχελική Κυριακή στο κρεβάτι, ξαπλωμένοι και γυμνοί. 

Είμαστε στη δεκαετία των 40, έχουμε δύο παιδιά, οπότε στο τέλος της ημέρας είμαστε εξουθενωμένοι. Όμως κρατάμε ζωντανή τη σπίθα ανάμεσά μας, κάνοντας μία φορά την εβδομάδα ραντεβού. Μια βραδιά μόνο για εμάς.

Το σεξ δεν πρέπει να είναι απλά ένας οργασμός και τέλος. Πάρτε τον χρόνο σας, απολαύστε τα αγγίγματα, κάντε διάφορα παιχνίδια. Θα πρέπει να νιώσετε την οικειότητα ανάμεσά σας και όχι να είναι το σεξ σαν ένας αγώνας για να φτάσετε στον τερματισμό: τον οργασμό.

Μετά από τρία παιδιά άρχισα να ντρέπομαι για το σώμα μου. Παρ΄όλα αυτά, ξεκινήσαμε με τον άντρα μου να είμαστε πιο ανοιχτοί και να έχουμε φαντασία στο κρεβάτι. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα που θα κάνουν την σεξουαλική σας ζωή καλύτερη. 

Η σχέση μας έγινε καλύτερη με τον ερχομό του παιδιού μας. Τόσοι άνθρωποι μάς έλεγαν πως η σεξουαλική μας ζωή θα πεθάνει κάνοντας παιδιά, αλλά όχι. Είναι γ@@@να τέλεια. Τώρα το σεξ είναι διασκέδαση.

Μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά. Κάποια πράγματα που συμβαίνουν είναι αστεία. Όπως το ρέψιμο κτλ. Απλά να γελάτε.

Ποτέ δεν ήμουν φανατική στο να μιλάω βρώμικα. Ούτε και να μου μιλάνε. Μέχρι που γνώρισα τον άντρα μου. Ένιωσα άβολα στην αρχή, αλλά όταν αυτό αναμειγνύεται με γλυκά λόγια τότε απλά το απολαμβάνω.