Ο “Μανωλάκης” του Παναθηναϊκού, Εμάνουελ Ολισαντέμπε, είναι πλέον 42 και έχει αποχαιρετήσει τα ελληνικά γήπεδα από το 2012 και προς έκπληξη πολλών δεν μένει στην Ελλάδα ή σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα αλλά στην πατρίδα του, Νιγηρία. 

Και τι κάνει ο Ολισαντέμπε στη Νιγηρία; Απολαμβάνει τη σύνταξη του ψαρεύοντας ή προπονώντας καμιά παιδική ομάδα; Όχι. Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε έγινε εργολάβος. Ο ίδιος σε συνέντευξη του σε πολωνική ιστοσελίδα δήλωσε χαρακτηριστικά για τη νέα του εργασία “Μ’ αρέσουν πολύ οι κατασκευές και ήδη εργάζομαι σ’ αυτόν τον τομέα. Έφτιαξα πέντε διαμερίσματα και τώρα βγάζω κέρδη από αυτά. Το έκτο είναι ήδη υπό κατασκευή, αν και η πανδημία έχει επιβραδύνει αυτήν την επένδυση”. 

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, όταν ρωτήθηκε για τους διαφορετικούς ρυθμούς ζωής της Νιγηρίας από την Ευρώπη, δήλωσε πως όχι μόνο δεν τον πειράζει αλλά του αρέσει κιόλας. Για την ακρίβεια δήλωσε “Γενικά πλέον περνάω στη ζωή μου… χαλαρά. Δεν είμαι υπό πίεση, δεν βιάζομαι. Ειλικρινά δεν είμαι πολύ φιλόδοξο άτομο, αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω στην Ευρώπη όπου η πίεση της καθημερινής ζωής είναι πολύ έντονη. Έζησα στην Ευρώπη, οπότε μπορώ να κάνω τις συγκρίσεις”

Με λίγα λόγια ο Εμάμουελ Ολισαντέμπε, κάνει ότι είχε όνειρο ο μέσος ΠΑΣΟΚος το 1990. Πήρε σύνταξη στα 35 και εισπράττει ενοίκια. Βέβαια ο ίδιος έχει στάξει ιδρώτα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.