Ό,τι είπαμε νερό και αλάτι; Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά (γύρνα πίσω και ξέχνα τα πια) μαζί με μια δόση από δεν βαριέσαι ό,τι έγινε έγινε ρε φίλε (έλα απόψε που πονάω); Ίσως ναι, ίσως όχι, ίσως… ίσως. Σημασία έχει ότι Αχιλλέας Μπέος και Αλέξης Κούγιας άφησαν πίσω τους ένα beef χρόνων. Έθαψαν το τσεκούρι του μεταξύ τους πολέμου και πλέον μονιασμένοι, ενωμένοι, θα πάνε να διεκδικήσουν μαζί τη (νομική) νίκη.

Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος ανάθεσε στον γνωστό ποινικολόγο την υπεράσπισή του για την υπόθεση Τετέι, για τη ρατσιστική λεκτική επίθεση δηλαδή που κατηγορείται πως έκανε στον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς.

Πώς δικαιολόγησε ο Αχιλλεας Μπέος την απόφασή του να συνεργαστεί με τον Αλέξη Κούγια

Πολλοί τον λοιδορήσανε για την κίνησή του να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχουν βριστεί πολλάκις στο παρελθόν (με εξόχως ευφάνταστους μειωτικούς χαρακτηρισμούς) και λίγο έλειψε μάλιστα να έρθουν και στα χέρια. Ο δήμαρχος Βόλου όμως, δεν στάθηκε σε τέτοιες «λεπτομέρειες» και έδωσε τη δική του απάντηση μέσω social media.

«Για τους φίλους της μεγάλης ομάδας του Βόλου, της ΠΑΕ Βόλος, και μόνο, και όχι για τα τρολ και τους μονίμως σε απογοήτευση και πένθος τελούντες οπαδούς άλλων ομάδων, μία ακόμη ξεκάθαρη διευκρίνιση. Η συνεργασία μας με τον κ. Κούγια έγινε για συγκεκριμένο λόγο και με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της ομάδας μας από τον πόλεμο που δέχεται. Επειδή ακριβώς θεωρούμε ότι οι νομικές του ικανότητες μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες στον αγώνα μας. Όλα τα υπόλοιπα, που όσοι κατά το κοινώς λεγόμενο έχουν μία απλή έστω μυρωδιά από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρουν και από που εκπορεύονται και που στοχεύουν, δεν μας αφορούν. Άλλοι σε γνωστής διεύθυνσης γραφεία κάνουν τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, σχεδιάζουν και επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις. Εμείς, ως Βόλος, ανοιχτά, καθαρά και στο φως δίνουμε τον αγώνα μας, προς όφελος της ομάδας και της πόλης μας».

Έχει και υστερόγραφο το μήνυμα, στο οποίο ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ομώνυμης ομάδας ανέφερε τα εξής: «Και ας μην ξεχνάμε ποιοι υποδέχονταν, όταν είχαν ανάγκη, στα γραφεία τους τον κ. Κούγια… όχι εμείς, πάντως…».

Τελικά αποδεικνύεται στην πράξη πως Αχιλλέας Μπέος και Αλέξης Κούγιας είναι ένα… παρεάκι καλύτερο από το δικό σου. Γιατί κατάφεραν και άφησαν πίσω τους χρόνια αντεγκλήσεων αλλά και παραλίγο ξύλου – είχαν 2 θερμά επεισόδια σε τυχαίες συναντήσεις τους, μια φορά σε καφετέρια της Γλυφάδας και άλλη μια στη Σκιάθο.

Όταν Μπέος και Κούγιας είχαν ανταλλάξει… δώρα

Η μεταξύ τους κόντρα άλλωστε είχε και δώρα και εκεί μάλλον έπρεπε να καταλάβουμε πως αυτά που τους ένωναν ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που τους χώριζαν και ότι μάλλον απλώς πείσματα έκαναν.

Το 2019, η Λάρισα (στην οποία ήταν τότε επικεφαλής ο Κούγιας) νίκησε 2-1 τον Βόλο σε πλαίσιο Super League και ο γνωστός νομικός έστειλε μια τούρτα στον αντίπαλό του για να… γλυκαθεί για την ήττα. Ο Μπέος του απάντησε πως στον δεύτερο γύρο θα του έχει κλαρίνα και σουβλάκια και όντως πήρε το αίμα του πίσω, αφού η ομάδα του και νίκησε και έστειλε τους «βυσσινί» στον γκρεμό του υποβιβασμού.

Τότε ήταν που έστειλε δώρο στον Αλέξη Κούγια μια σκάλα, ύψους 2.20 μέτρων, η οποία έγραφε: «Φίλε Αλέκο, σού κάνω δώρο μία σκάλα για να μπορέσεις να ανέβεις εύκολα στη Super League, γιατί θα μας λείψεις πολύ!».

Ίσως τελικά να είναι αλήθεια αυτό που λένε πως οι μεγάλες αγάπες γεννιούνται από τα μεγάλα μίση. Ίσως πάλι και να μην είναι, αλλά δε βαριέσαι. Μόνο βουνό με βουνό δε σμίγει, τελικά.