Κανονικά, θα έπρεπε να το δώσουμε στην Ελευθερία Ελευθερίου και να το λήξουμε. Ωστόσο θα την ανοίξουμε τη συζήτηση, θα μιλήσουμε για pick me γυναίκες, για κοινωνιοπαθείς δολοφόνους, για κακομαθημένα πλουσιόπαιδα, για τρομερά ερωτεύσιμους αλλά επικίνδυνους άνδρες, για κοριτσάκια που το ταξίδι ενηλικίωσης τους θα αφήσει πολλά θύματα πίσω και για συζύγους που εύχεσαι να είχες χωρίσει στο πρώτο εξάμηνο. Αυτή είναι η λίστα με τα φανταστικά πρόσωπα που αντιπαθήσαμε και φέτος.

1. Ο Τζο του YOU

https://twitter.com/hashtag/YouNetflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Θέλει ζουρλομανδύα. Δεν ακούει απλά φωνές, ο άνθρωπος πιστεύει ότι είναι ένας άλλος. Δεν έχει συνείδηση, ηθική και ταυτότητα (μέχρι ένα σημείο). Αλλά, έχει πολλά λεφτά και ακόρεστη επιθυμία να σκοτώνει κόσμο. Δεν ξέρουμε πώς τα κατάφερε και φέτος. Είναι τόσο τοξικός που μόλις τελείωσε το δεύτερο μέρος της τέταρτης σεζόν πήραμε αγκαλιά το σκύλο μας για να ηρεμήσουμε.

2. Η Κλέλια του Maestro

https://twitter.com/hashtag/Maestro?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αν είναι το κορίτσι σου, θα γίνεις ο χειρότερος γκόμενος που μπορεί να συναντήσει μια γυναίκα εκεί έξω. Σε έχει ταΐσει τόσες ματαιώσεις που θα κουβαλάς την πληγωμένη σου ματαιοδοξία σε κάθε μπαρ της Κυψέλης και του Παγκρατίου που φιλοξενεί φασαίους σε permacrisis. Η Κλέλια είναι το στερεότυπο που δεν μπορείς να αποφύγεις. Μια πανέμορφη κακομαθημένη ενήλικη που θέλει πάντα να της κάνεις το χατίρι επειδή είναι μια πανέμορφη κακομαθημένη κόρη ενός μαλ@κ@ πατέρα. Καθαρόαιμο pick me girl που είναι ικανό να πατήσει επί πτωμάτων για να πάρει αυτό που έχει βάλει στο μάτι. Εννοείται, Χριστόφορε μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή στην μικρή οθόνη. 

3. Γουένσντεϊ Άνταμς στο Wednesday

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Είναι νεκρή μέσα της. Πραγματικά, πήγε το σαρκασμό σε άλλο επίπεδο. Δεν ήταν και η καλύτερη φίλη και συγκάτοικος. Είναι παρτάκιας.  

4. H Έμιλι στο Παρίσι 

Δεν την θέλεις για συνάδελφο. Δεν την θέλεις για κολλητή γιατί μάλλον θα φλερτάρει με το αγόρι σου. Πιστεύει ότι είναι χαριτωμένη η αφέλεια της και δεν δέχεται ότι όλη η αμερικανιά της είναι γεμάτη τοξική θετικότητα. Είναι ενοχλητική. Σαν κουνούπι που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς το καλοκαίρι, το σκοτώνεις και γεμίζει τον τοίχο με το αίμα σου.

https://t.co/TLevhl5fRF

5. H Έλι του “The Last of Us” 

Πρώτον, δεν πείθει ότι είναι αμερικανίδα με αυτό το πρόσωπο που ξεπήδησε από σονέτο του Σαίξπηρ. Δεύτερον, σχεδόν πεθαίνει ο Πέντρο ο Πασκάλ (μικρό σπόιλερ) σε ένα επεισόδιο και σκέφτεται τι θα απογίνει η ίδια. Ε, όχι. 

6. Η Τζεν του Extraordinary 

Πραγματικά, η κοπέλα κουβαλά ένα συννεφάκι κακοτυχίας και μιζέριας. Ζηλεύει τους πάντες επειδή δεν έχει τα προσόντα τους. Κι αντί να αναδείξει κάποιο άλλο στοιχείο του χαρακτήρας της, κλαψουρίζει σαν μωρό. Αν ήμουν ο γάτος της, θα την είχα φάει στον ύπνο της.

7. Ο Κάρολος του Crown

https://t.co/MuXs1kuR3l

Η προσωποποίηση της τοξικής αρρενωπότητας. Ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει ως σύζυγος. Μαμάκιας, εγωιστής, άπιστος, χωρίς ενσυναίσθηση.

8. O Κάμερον του The White Lotus 

Θίο Τζέιμς ίνδαλμα αλλά ο Κάμερον είναι ο ορισμός του κωλόπαιδου. Φέρεται σαν διακοσμητικό στη σύζυγό του, ζει παρατεταμένη εφηβεία, έχει θέματα ανωτερότητας και είναι ο άνδρας που θα σε στείλει σε ψυχολόγο αντί να πάει εκείνος. Δεν μπορεί να κάνει μια υγιή σχέση. 

9. O Τόμπι Φλάισμαν του “Fleishman Is in Trouble”

Δεν αντέχει τον εαυτό του. Είναι νάρκισσος, επικριτικός, προνομιούχος και εγωκεντρικός. Κάνει τόσο gaslight σε όλους γύρω του που είναι σίγουρα ο πιο τοξικός χαρακτήρας του βιβλίου και της ομώνυμης σειράς

10. Η Ελένη (Κατερίνα Διδασκάλου) στο Έτερος Εγώ: Νέμεσις 

Θα λέγαμε ότι η σχέση της με τον Απόστολο είναι ο ορισμός της τοξικής σχέσης.