Μόνο από τον τίτλο του, το Supersex του Netflix, προδιαθέτει πως θα παρακολουθήσουμε ιστορίες από τις απίθανες σεξουαλικές επιδόσεις του κορυφαίου pornstar, Ρόκο Σιφρέντι. Το ζητούμενο, όμως, για τη Φραντσέσκα Μανιέρι, τη σκηνοθέτρια της σειράς, είναι ο τρόπος που ένα άσημο παιδί της Ιταλικής επαρχίας οδηγήθηκε στο βάθρο της βιομηχανίας του πορνό. Η «αγία Ιταλική οικογένεια» βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της ιστορίας, τα παιδικά τραύματα παραμένουν ανοικτά και οδηγούν σε αμφιλεγόμενες αποφάσεις, καθοριστικές για τη διαμόρφωση της ζωής.

Δίνοντας σε μια γυναίκα τη σκηνοθετική μπαγκέτα, οι σκηνές σεξ της σειράς μοιάζουν πειραματικές, έχουν μια περίεργα όμορφη αισθητική. Το κυριότερο, δεν είναι άσκοπες, δεν φτιάχτηκαν για να δικαιολογήσουν τον τίτλο, ούτε επειδή παγιδεύτηκαν στο θέμα, αλλά επειδή χρησιμοποιούνται  ως όχημα για να εξηγήσουν τη συναισθηματική κατάσταση του ήρωα σε κάθε σφαλιάρα ή χάδι της ζωής.

@ Supersex

Supersex: Η πλοκή

Στην πρώτη σκηνή του Supersex παρακολουθούμε τον Σιφρέντι (Αλεσάντρο Μπόργκι) να ανακοινώνει την απόσυρσή του από τη βιομηχανία πορνό, το 2004 στη Γαλλία, και ακολουθεί μια σουρεάλ σκηνή σεξ σε δημόσια θέα. Η πρόβλεψη πως έτσι θα πορευτεί η σειρά για τα επόμενα επτά επεισόδια γρήγορα διαψεύδεται, καθώς μεταφερόμαστε χρονικά και γεωγραφικά, στη γενέτειρα του ήρωα, Ορτόνα, και στα ταραγμένα παιδικά του χρόνια, με αφετηρία το 1974. Εκεί εξηγείται η εμμονή με το sex και ο ρόλος που παίζουν τα σεξουαλικά ένστικτα στις ζωές των ανθρώπων.

Ο 10χρονος Ρόκο Τάνο ονειρεύεται να γνωρίσει τον κόσμο, θαυμάζει ως Θεό του τον έφηβο ετεροθαλή αδερφό του, Τομάζο, ενώ η προσοχή της μητέρα του είναι σταθερά επικεντρωμένη στον διανοητικά ανάπηρο αδελφό του. Ένας επιπλέον λόγος για να θαυμάζει ο Ρόκο τον μεγάλο αδελφό του είναι ο δεσμός του με την όμορφη του χωριού, Λουτσία, με την οποία έχει δεσμό ο Τομάζο.

@ Supersex

Η γνωριμία με το σεξ έρχεται μέσω ενός τυχαίου περιστατικού, όταν στα χέρια του μικρού Ρόκο πέφτει το πορνογραφικό περιοδικό, Supersex. Όλα όσα αφορούν το sex εντυπώνονται στον παιδικό εγκέφαλό του ως μοναδική απόλαυση και αποφυγή της σκληρής πραγματικότητας. Αυτό το συναίσθημα φαίνεται πως θα τον συνοδεύει για τις επόμενες δεκαετίες της ζωής του. Όμως αυτή η διαφυγή έχει ένα τίμημα πολύ σκληρό, καθώς στην πορεία της καριέρας του ως πορνοστάρ, η ψυχική του υγεία διαταράσσεται. Το φλερτ μετατρέπεται σε κυνήγι της στιγμίαιας απόλαυσης και τα όποια ειδύλλια αποδεικνύονται καταστροφικά.

@ Supersex

Στο Supersex δεν βλέπουμε τη μετεξέλιξη του Ρόκο στον Σιφρέντι, το απόλυτο porn icon. Είναι το εύκολο χρήμα που τον σπρώχνει στη βιομηχανία του πορνό -το «Σιφρέντι» το υιοθέτησε από τον Ιταλό γκάνγκστερ στην ταινία Μπορσαλίνο, αλλά και ο μόνος -για εκείνον- τρόπος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχει η οικογένειά του από εκείνον.

Ωραίο εγχείρημα, καθαρές οι επιρροές του ιταλικής κινηματογραφικής τέχνης -αλλά και της γαλλικής, το Supersex αξίζει τον χρόνο που απαιτεί.