Είσαι άνθρωπος του έρωτα (και της φυγής…), αλλά ο Βαλεντίνος δεν είναι για σένα; Σου τη σπάει αυτή η εμπορευματοποιημένη γιορτή και αυτός ο ξενόφερτος Άγιος; Κανένα πρόβλημα, δεν είναι μόνο 14 Φλεβάρη η φάση. Για σένα λοιπόν που γιορτάζεις κάθε μέρα, το Ertflix έχει τις ταινίες που πρέπει να δεις.

Γράφει ο Γιώργος Καραχάλιος

Φωνάζουν «έρωτας» σε κάθε τους πλάνο. Με όλες τις εκφάνσεις που μπορεί να πάρει το πιο σπιρτόζικο, το πιο ζωντανό των συναισθημάτων. Μπες Ertflix και πάτα το play. Όποτε εσύ προτιμάς! Love is in the air…

Το Ertflix γιορτάζει τον έρωτα

The Artist

Στην κινηματογραφική ιστορία έμεινε ως αυτό που έκανε δυνατά τ’ αδύνατα. Πως είναι εφικτό δηλαδή στη σύγχρονη εποχή να σκαρώσεις μια βωβή ταινία α λα παλαιά και να σαρώσεις τα βραβεία, μεταξύ αυτών και τα Όσκαρ.

Πέρα από τα τεχνικά ή αισθητικά κομμάτι της υπόθεσης, ο εκ Γαλλίας ορμώμενος The Artist είναι ένα διαχρονικό love story. Για το πώς αλλάζουν οι ισορροπίες σε μια σχέση, για το πώς χειριζόμαστε τις καταστάσεις. Χωρίς λόγια τα… λέει υπέροχα. Ευχαριστούμε το Ertflix που το ανέβασε.

Our Last Tango

Το πιο θρυλικό ζευγάρι χορευτών στην ιστορία του τανγκό, από την Αργεντινή, σε μια θυελλώδη ιστορία αγάπης – και μίσους, συχνά είναι δίπλα αυτά τα δύο. Σε ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τα τι και πώς της σχέσης τους, επαγγελματικής και προσωπικής, δίχως φτιασιδώματα, με απόλυτο ρεαλισμό.

Αφηγηματικά έχει στηθεί πολύ έξυπνα, με τους Μαρία Νιέβες και Χουάν Κάρλος Κόπες να μιλάνε σε μια ομάδα νεαρών χορευτών, να τους διηγούνται τη ζωή τους. Και όλο αυτό ρέει σαν νεράκι, το βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις πως πέρασε η ώρα, εννοείται στο Ertflix.

Before We Go

ΟΚ, το ιδανικό θα ‘ταν να βλέπαμε όλη την «Before» τριλογία; Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα και Πριν τα Μεσάνυχτα. Από τα πιο ερωτικά δημιουργήματα στην ιστορία του σινεμά.

Τι να κάνουμε, το Ertflix δεν έχει για μας (στο κοντινό μέλλον, ελπίζουμε και ρίχνουμε την ιδέα) αυτή την καταπληκτική σειρά ταινιών με Ίθαν Χοκ – Ζιλί Ντελπί.

Μας έχει όμως μια εναλλακτική, ένα υποκατάστατο. Το Before We Go κινείται σε παρόμοια μονοπάτια, υφολογικά και εννοιολογικά. Κρις Έβανς και Άλις Ιβ γνωρίζονται ένα βράδυ στη Νέα Υόρκη και ο έρωτας τους χτυπάει την πόρτα, ενώ μιλάνε, ενώ περπατάνε – είναι, όμως, το timing σωστό; Μία ή άλλα, να ένα γλυκό και τρυφερό κινηματογραφικό déjà vu. ΟΚ, είναι και αυτό, more than OK πιο σωστά.

Πεθαίνω για σένα

Βάλαμε και μια ελληνική στη λίστα, γιατί το «Πεθαίνω για σένα» είναι από τις πιο αξιόλογες ταινίες που έχουμε δει τελευταία στα μέρη μας, στο εν λόγω είδος.

Η ιδέα σεναριακά είναι πανέξυπνη, όλο αυτό εξελίσσεται σε μια μαύρη κωμωδία που πραγματικά ξεχωρίζει και μένει στη μνήμη με θετικότατο τρόπο.

Έχει πλάκα, έχει και νόημα και η Ελένη Ράντου είναι στα τοπ της, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δείχνει τι σημαίνει να κάνεις πολλά μέσα σε λίγο χρόνο. Πεθαίνω για σένα, κι ας είσαι απάτη, δεν ‘πα να είσαι ψέμα, εγώ σε λέω αγάπη…