Τώρα αν σου πούμε πως τα «περιμέναμε πώς και πώς» ή ότι «μετράμε ανάποδα» και άλλα τέτοια γλυκανάλατα κλισέ, θα σου έχουμε πει ένα (μικρό μεν, αλλά) ψέμα. Και δεν δομείται έτσι σχέση (της) προκοπής ανάμεσα σε συντάκτη και αναγνώστη…

Γράφει ο Γιώργος Καραχάλιος

Μην παρεξηγηθούμε. Δεν εννοούμε πως είναι κακές σειρές. Κάθε άλλο. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι εξαιρετικές. Αλλιώς δεν θα κάναμε καν τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί τους. Απλά έχει περάσει καιρός από τότε που είχαμε εικόνα, νέα τους. Μεσολάβησε και η απεργία στο Χόλιγουντ και όλα πήγαν πιο πίσω, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας κάποιος συνωστισμός στα εν γένει «new releases», κάπου χάνεσαι με τόση πληροφορία.

Εδώ είμαστε, για να ξεμπλέξουμε το κουβάρι. Για να σου θυμίσουμε 8 super σειρές που επιστρέφουν εντός 2024 και πιθανόν να είχες ξεχάσει πως ήθελες τόσο πολύ να συνεχίσεις να βλέπεις – να μια πρόταση που βγάζει νόημα στον φαινομενικό παραλογισμό της!

8 σούπερ σειρές που επανέρχονται στο προσκήνιο – πάνω που τις είχαμε λησμονήσει

Genius – Season 1 (National Geographic)

Όνομα και πράμα το concept αυτής της σειράς, το 8,2 στο Imdb δεν έχει προκύψει τυχαία. Κάθε σεζόν παρουσιάζει τη ζωή μίας προσωπικότητας με σεισμικών διαστάσεων επιρροή στην ιστορία.

Η πρώτη σεζόν επικεντρώθηκε στον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον οποίο υποδύθηκε ο ηθοποιός Τζέφρι Ρας. Η δεύτερη σεζόν στον Πάμπλο Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) και η τρίτη στην Αρίθα Φράνκλιν (Σίνθια Εριβο).

Από το 2021 είχαμε να δούμε κάτι καινούριο, οπότε δεν είναι παράλογο για κάποιον να είχε θεωρήσει πως «ωραίο ήταν όσο κράτησε, πάμε γι’ άλλα». Να, όμως, που αυτά τα άλλα είναι μια ακόμα σεζόν – υπέροχα. Το είχαν πει το 2020 πως θα υπήρχε και 4ο section, αλλά εδώ με το ζόρι θυμόμαστε μερικές φορές τι φάγαμε χθες…

Και πού επικεντρώνεται το φρέσκο υλικό που από 1 του μήνα έχει ήδη βγει on air; Στους Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μάλκολμ Χ. Με Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ και Άαρον Πιέρ στους αντίστοιχους ρόλους.

Tokyo Vice – Season 2 (HBO Max / Vodafone TV)

Παρότι δεν πήρε τα φώτα, ας πούμε, του House of the Dragon, το Tokyo Vice ήταν ένα από τα μεγάλα hit του 2022 στο κομμάτι «σειρές». Καλογυρισμένο και με σικάτη αισθητική, αυτό το νέο-νουάρ αστυνομικό είπε πολλά πράγματα ωραία – αν και κάπου ενόχλησε με τη βραδύτητά του.

Ο β’ κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 8/2 και τα πρώτα 2 επεισόδια ενθουσίασαν το κοινό αναφορικά με την πραγματική ιστορία ενός Αμερικανού δημοσιογράφου που πιάνει δουλειά σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Τόκιο, μπλέκοντας στα σκοτεινά μονοπάτια της διαβόητης Γιακούζα – λόγω δουλειάς, δεν πήρε δηλαδή το στραβό το δρόμο.

HaloSeason 2 (CosmoteTV)

Video game που γίνεται σειρά, το concept κάθε άλλο παρά καινοφανές είναι. Ούτε ήταν η πρώτη φορά που είδαμε και ακούσαμε φαν να γκρινιάζουν λέγοντας ότι η μεταφορά δεν σεβάστηκε ως έπρεπε το πρωτότυπο υλικό.

Παρά την όποια κριτική, το Halo πήγε αρκετά καλά στο Paramount+, βασικά αποτελεί ένα από τα best of του. Πολύς κόσμος συνεπώς περιμένει τη συνέχεια πόσο μάλλον καθώς οι δημιουργοί λένε πως αυτή τη φορά το πήγαν… by the book. Στα μέρη μας η σειρά είναι διαθέσιμη μέσω της Cosmote TV (από 10/2).

Resident AlienSeason 3 (Syfy)

Δεν είναι πολύ γνωστή εν Ελλάδι – και όχι μόνο, εδώ που τα λέμε – αυτή η sci-fi κωμωδία και είναι μάλλον κρίμα. Έχει πλάκα, πράγμα μάλλον σπάνιο στις μέρες μας. Ο Άλαν Τούντικ αποδεικνύει πως είναι για πολύ πιο ψηλά από αυτό που τον έχουν κατατάξει οι περισσότεροι και δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η 3η σεζόν κάνει σέντρα στις 14/2, ό,τι πρέπει σημειολογικά για τους ερωτευμένους με τη σειρά, Αγιοβαλεντίνικο το ραντεβού.

Βασισμένο σε κόμικ, το Resident Alien ακολουθεί τον εξωγήινο Harry που προσγειώνεται στη Γη και υποδύεται τον γιατρό σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, με απώτερο στόχο τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους. Σταδιακά ωστόσο, αρχίζει να παλεύει με το ηθικό δίλημμα της αποστολής του…

Arcane – Season 2 (Netflix)

Και φτάσαμε και στο αγαπητό μας Netflix, που εντός 2024 θα δώσει, επιτέλους, στο κοινό του τη δυνατότητα να στριμάρει τη 2η σεζόν του Arcane. Το μισό καλή να είναι αυτή σε σχέση με την 1η, και πάλι σούπερ θα είναι.

Το νοτιοκορεάτικο animation ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεννώντας ένα εθιστικό αποτέλεσμα που απέδωσε άρτια τον κόσμο του video-game League of Legends, κερδίζοντας τόσο το γενικότερο κοινό όσο και τους hadcore φαν του παιχνιδιού.

Η 1η σεζόν πήρε 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η 2η χρειάστηκε το μισό χρόνο, όχι βέβαια πως είναι λίγα τρία έτη σε τηλεοπτικό χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, όταν περί τον Νοέμβρη βγει με το καλό στο Netflix η συνέχεια του Arcane, δεν θα χρειαστεί παρά ελάχιστες ώρες για να φτάσει στο Νο1 – δεν αμφιβάλλουμε κατ’ ελάχιστο γι’ αυτό.  

Interview with the Vampire – Season 2 (AMC)

Ήθελε κότσια να τολμήσεις να κάνεις σειρά κάτι που είχε τεράστια επιτυχία κινηματογραφικά. Το «Συνέντευξη με ένα Βρικόλακα» του 1994, με Μπραντ Πιτ και Τομ Κρουζ, θεωρείται all time classic.

Όμως ο τολμών νικά. Ειδικά καθώς η new age προσπάθεια επί μικρής οθόνης δεν φοβήθηκε να κοιτάξει κατάματα δύσκολα ζητήματα όπως η ερωτική σχέση των 2 βρικολάκων (που η ταινία απλώς υπαινισσόταν), δεν αυτολογοκρίθηκε κατ’ ελάχιστο. Πείραξε έξυπνα το πρωτότυπο, υπήρξε ανατρεπτική και ευχάριστα διαφορετική.

Η δεύτερη σεζόν του Interview With the Vampire μας έρχεται στις 12 Μαΐου 2024 και για να δούμε αν θα συνεχίσει στο ίδιο πρωτοποριακό και ελευθεριακό πνεύμα που τόσο πολύ άρεσε στο ξεκίνημά της. Στη χώρα μας, περιμένουμε από την COSMOTE TV να μας δώσει εικόνα και ήχο, όπως είχε κάνει δηλαδή στην πρώτη σεζόν.

The Umbrella Academy – Season 4 (Netflix)

Όταν τελείωσε η 3η σεζόν, πολλοί φαν ήταν σίγουροι πως αυτό ήταν, το Netflix θα τους έκοβε τη χαρά. Ειδικά καθώς η σειρά υιοθέτησε ακόμα πιο παράδοξα και περίεργα στοιχεία ταξιδιού στο χρόνο και έδειξε να γίνεται ακαταλαβίστικη για όσους απλώς θέλουν να βλέπουν κάτι χωρίς να το πολυψάχνουν (και να που μόλις περιγράψαμε το κυρίως target group της Νο1 πλατφόρμας streaming στον κόσμο).

Να όμως που έπεται 4ο μέρος, απλά με λιγότερα επεισόδια, ενώ το πότε ακριβώς θα έχουμε επίσημα το comeback, δεν το έχουμε ακόμη ως πληροφορία. Θα είναι πάντως μέσα στο 2024, αυτό έχει ρητά προαναγγελθεί. Όπως και το ότι αυτό θα είναι το φινάλε της ιστορίας.

The Diplomat –  Season 2 (Netflix)

Μια σειρά του Netflix που αιφνιδίασε ευχάριστα, με τη δύναμη που συχνά έχει το αναπάντεχο. Ένα γεωπολιτικό θρίλερ που είχε πολλά καλά μαζεμένα ενώ μας εξιστορεί τη ζωή μιας Αμερικανίδας διπλωμάτισσας που καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια διεθνή κρίση και ένα γάμο που καταρρέει.

Ένα άλλου τύπου House of Cards που αν είδες τον α’ κύκλο, δεδομένα θα είσαι εκεί και για τον 2ο. Όταν βγει με το καλό. Μέσα στο έτος, συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμα δεν έχει δοθεί.