Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ήρθε με μια πληθώρα από σειρές, κατά βάση δραματικές, από τις οποίες η πλειοψηφία δεν πέρασε καν τον πήχη που είχε τεθεί για αυτές από το πρόμο που έκαναν τα κανάλια τους. Φυσικά, δεν είναι δυνατό να κριθούν απόλυτα χωρίς να υπάρχει και το πέρασμα του χρόνου, η χρονική απόσταση που προσφέρει μια πιο γενικευμένη ματιά. Με αφορμή αυτή την αίσθηση πως έχουμε φέτος αρκετό κατιμά, μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα για το παρελθόν.

Καλώς ή κακώς, η ελληνική μυθοπλασία, η προσέγγιση των σεναριογράφων και των παραγωγών στην Ελλάδα, καθιστούν πολύ εύκολο να γραφτεί μια σειρά που να έχει έντονα αντιαισθητικά στοιχεία και να είναι σχεδόν ενοχλητική στη θέαση. Σαφώς, η κάθε εποχή έχει τα δικά της μέτρα και σταθμά και ως θεατές εξελισσόμαστε κι αυτό που μας άρεσε το 2000, δε μας αρέσει το 2010.

Υπάρχουν από την άλλη σειρές που εξακολουθούν να έχουν την ίδια αίσθηση, άρα αποτελούν μέτρο σύγκρισης και δείχνουν πως ορθά θεωρούμε κάποιες άλλες ως τις χειρότερες σειρές, ως τις πιο κιτς και κακοφτιαγμένες που έχουν υπάρξει. Ασχέτως της τηλεθέασης τους, οι ακόλουθες 21 σειρές (και έχουμε ξεχάσει αρκετές), γινόντουσαν όλο και πιο απωθητικές στο πέρασμα των ετών, ενώ άλλες ήταν από την πρώτη στιγμή για να κλείνεις την τηλεόραση.

Λογικά και αναλογικά, θα παίξει πολύ MEGA, αφού είχε τη μερίδα του λέοντος στις παραγωγές.

Αυτές είναι οι 21 χειρότερες σειρές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης

Εμείς κι Εμείς

Μπορεί να κράτησε 4 σεζόν, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός πως για χρόνια έπαιζε σταθερά κάτι καλοκαιρινά μεσημέρια για να γεμίζει το πρόγραμμα του MEGA, τα λέει όλα για το ποιόν της. Κακό σενάριο, κακές ερμηνείες, το έβλεπες και σου προκαλούσε οριακά αναγούλα.

Μαρία η άσχημη

Διεκδικεί άνετα το βραβείο της χειρότερης όλων των εποχών. Κι είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα πως οι μεταφορές ξένων σειρών και η προσαρμογή τους στα ελληνικά δεδομένα, σπάνια πετυχαίνει. Είναι από εκείνες τις σειρές που ένας ηθοποιός που σέβεται τον εαυτό του, το σκέφτεται μια και δυο φορές αν θα την συμπεριλάβει στο βιογραφικό του. Είναι από τις σειρές που ακόμα και όταν πρωτοπροβλήθηκαν, ήταν παράδειγμα προς αποφυγή.

Λατρεμένοι μου γείτονες

Αναγνωρίζουμε πως η τοποθέτησή της εδώ είναι ίσως υπερβολική. Αυτό γιατί όντως στην εποχή της ήταν ωραία σειρά και δεν έκανε τόσο μπαμ ο κιτς χαρακτήρας της. Στην πρώτη επανάληψη όμως, έγινε πολύ ξεκάθαρο πως επρόκειτο για την ελληνική εκδοχή του μεξικάνικου.

Λάκης ο Γλυκούλης

Δεν χρειάζονται επιχειρήματα, πιστεύουμε για αυτό. Κακό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Δείτε όλες τις σειρές στο Intronews.gr