Η πιο σπέσιαλ εποχή του χρόνου, δεν θα μπορούσε να μην έχει σπέσιαλ επεισόδια από ξένες σειρές που είναι η comfort φάση μας. Εκεί όπου μπορούν να τροφοδοτηθούν ανατροπές, να κορυφωθεί η πλοκή, να αλλάξει η ζωή των πρωταγωνιστών για πάντα.

Κάνοντας μια μίνι αναδρομή και ψηφοφορία στο γραφείο, καταλήξαμε στην επιλογή των καλύτερων χριστουγεννιάτικων επεισοδίων από έξι σειρές: Τα The Office, Friends, Big Bang Theory, Two and a Half Man, Simpsons, Modern Family.

Ευχόμαστε να τα απολαύσετε με τις αγαπημένες σας σειρές. It’s Christmas time, after all!

Christmas TV: The Office, Christmas Party, Σεζόν 2, Επεισόδιο 10

Στο κλασικό πλέον χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του The Office παρακολουθούμε τον Michael Scott (Steve Carell) να ξεπερνάει και τον ίδιο του τον εαυτό κατά τη διάρκεια ανταλλαγής δώρων ενώ ο Jim (John Krasinski) θέτει σε κίνηση το σχέδιο του να δηλώσει τον έρωτά του στην Pam (Jenna Fischer) χρησιμοποιώντας ως αφορμή το δώρο του. Όλα όμως πηγαίνουν κατά διαόλου όταν ο Michael αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο έσωσε το The Office από το κόψιμο. Αν δεν υπήρχε, τότε οι τίτλοι τέλους θα έπεφταν στο τέλος της 2ης σεζόν. Προσέλκυσε 10 εκατομμύρια θεατές – και ίσως αποτέλεσε την αφορμή για να κερδίσει ο Carell Χρυσή Σφαίρα το 2006.

Πριν από αυτή την έκρηξη τηλεθέασης, η Angela Kinsey (Angela Martin) είχε δηλώσει: «Δυσκολευόμασταν εβδομάδα με την εβδομάδα. Μετά την προβολή εκείνου του επεισοδίου, ήμασταν η Νο. 1 εκπομπή ροής στο iTunes και ξαφνικά είπαμε, “Στάσου. Βρήκαμε το κοινό μας”. Από την προβολή του κι έπειτα όλα πήραν τον δρόμο τους».

Christmas TV: Friends, The One with the Holiday Armadillo, Σεζόν 8, Επεισόδιο 4

Σε μια λίστα με χριστουγεννιάτικο fun, το «The One with the Holiday Armadillo» καταλαμβάνει μια τιμητική θέση. Η πλοκή του επεισοδίου θέλει τον Ross να προσπαθεί να μάθει στον γιο του, Ben, τα πάντα γύρω από το Χανούκα.

Μη μπορώντας να βρει κοστούμι του Άγιου Βασίλη, ντύνεται αρμαντίλο και προσποιείται ότι είναι ο «μισοεβραίος φίλος» του Άγιου Βασίλη. Η ιστορία περιλαμβάνει επίσης τον Chadler -ο οποίος ντύνεται Άγιος Βασίλης και τον Joey, που εμφανίζεται με κοστούμι «Superman», γιατί είναι ο Joey.

Christmas TV: Modern Family, White Christmas, Σεζόν 7, Επεισόδιο 9

Ένα από τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια του Modern Family, σίγουρα το καλύτερο του δεύτερου μισού της σειράς. Ο τίτλος «White Christmas» δεν θα πρέπει να σας μπερδέψει, μην περιμένετε χιόνια ή το κλασικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Για να γιορτάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα ως Αμερικανίδα πολίτης, η Gloria πηγαίνει όλη την οικογένεια σε μια ξύλινη καλύβα στα βουνά, αλλά διαπίστωσε ότι ο καιρός είναι ασυνήθιστα ζεστός ενώ μια γυναίκα με το όνομα Fig ήδη μένει εκεί.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια ανακαλύπτει τη μυστική σχέση του Andy και της Haley, η οποία χειροτερεύει όταν ο αρραβωνιαστικός του φτάνει για να του κάνει έκπληξη.

Το ντουέτο της Alex και της Fig του Silent Night είναι πραγματικά έξοχο -προς μεγάλη απογοήτευση του Cam και του Mitch που προετοιμάζονταν καιρό για να το τραγουδήσουν. Η Andrea Martin είναι μια ταιριαστή -και υπέροχη guest star, καθώς εντάσσεται άψογα στο καστ, ενώ απολαυστικό είναι και το σκάνδαλο της μυστικής σχέσης Haley – Andy.

Το επεισόδιο προτάθηκε για βραβείο Σωματείου Σκηνοθετών της Αμερικής.

Christmas TV: Big Bang Theory, The Bath-Item Gift Hypothesis, Σεζόν 2, Επεισόδιο 11

Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο από τη σεζόν 2 εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο αστεία επεισόδια της σειράς, καθώς παρουσιάζει τον Sheldon να προσπαθεί να βρει το τέλειο δώρο για να κάνει στην Penny.

Το έργο του όμως δυσκολεύει ακόμη περισσότερο όταν εκείνη του χαρίζει μια χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Leonard Nimoy.

Παράλληλα, ο Leonard δυσκολεύεται να αποδεχθεί πως η Penny φλερτάρει με έναν, νέο όμορφο φυσικό, αφού εκείνη δεν ήθελε να βγει με τον Leonard επειδή ήταν «πολύ έξυπνος».

Ευτυχώς, για τον Leonard, η Penny ανακαλύπτει γρήγορα πως ο άντρας που την ενδιαφέρει είναι παντρεμένος.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο συγκεντρώνει μια τις πιο υψηλές βαθμολογίες στο IMDb (9,1).

Christmas TV: Two and a Half Men, Walnuts And Demerol, Σεζόν 4, Επεισόδιο 11

Το Walnuts And Demerol είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα επεισόδια της σειράς, όχι μόνο λόγω του «χριστουγεννιάτικου πνεύματος».

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παρακολουθούμε τον Charlie, ο οποίος το μόνο που αποζητά είναι ένα ραντεβού και λίγη αγάπη για να γιορτάσει την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά μοιάζει ανίκανος να μπορεί να εμποδίσει όλους τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς από το να εμφανιστούν στο σπίτι του.

Από τον Herb, την Evelyn και την Judith μέχρι την Berta, τον Alan, την Kandi, το σπίτι – σκηνικό της σειράς γεμίζει από… αγάπη και μερικές αρκετά γελοίες και άβολες συζητήσεις.

Αυτό το επεισόδιο είναι το απόσταγμα του Two and a Half Men, ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς τα δύο αδέλφια, ο Charlie και ο Alan, μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα γύρω τους.

Christmas TV, Simpsons Roasting On An Open Fire, Σεζόν 1, Επεισόδιο 1

Όταν το πρώτο επεισόδιο των Simpsons προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1989, πολύ λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν πόσο επιτυχημένη θα γινόταν η σειρά.

Σίγουρα, η ποιότητά του έχει μειωθεί με τα χρόνια, αλλά η μακροζωία του είναι εντυπωσιακή. Όλα ξεκίνησαν με ένα χριστουγεννιάτικο ειδικό επεισόδιο που χρησίμευσε ως ο τέλειος τρόπος για να γνωρίσει ο κόσμος την οικογένεια Simpson.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Homer αναγκάζεται να πιάσει δεύτερη δουλειά ως Άγιος Βασίλης του Mall, αφού ο Mr. Burns ακυρώνει τα χριστουγεννιάτικα μπόνους στο εργοστάσιο. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, ο Bart αποφασίζει να χτυπήσει ένα τατουάζ αναγκάζοντας τη Marge να δώσει όλες τις οικονομίες τους για να το αφαιρέσουν.

Ο Homer και ο Bart τελικά μένουν απένταροι, αλλά όχι και χωρίς δώρο.