Το Milky Way έκανε πρεμιέρα χθες στο Mega. Μια πρεμιέρα που περιμέναμε όλοι πώς και πώς. Το teen drama series, σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα, Βασίλη Κεκάτο, κατάφερε να δώσει νόημα ξανά στην ελληνική τηλεόραση. Ενδεχομένως και να κερδίσει την πιο δύσκολη και απαιτητική γενιά, την GenZ, που έχουν στράφει ολοκληρωτικά στις streaming πλατφόρμες. Το σίγουρο είναι πως θα δει κάπου τον εαυτό της σε αυτό το ατμοσφαιρικό και σύγχρονο έργο, που έχει ωραίο και δομημένο λόγο αποδεικνύοντας πως η τέχνη μπορεί να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα χωρίς αυτόν τον αχρείαστο φασεϊσμό. 

Το πρώτο επεισόδιο του Milky Way πάντως άφησε θετική αίσθηση. Άλλωστε, όλα ήταν προσεγμένα, ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Από τα χρώματα, την σκηνοθεσία, τις μουσικές επιλογές. Ο Βασίλης Κεκάτος χαρίζει αισθητική και ποιότητα, ακόμα και σε σκηνές όπως αυτή που μια έφηβη κάνει τεστ εγκυμοσύνης στο σχολείο της. Αυτό που αξίζει σημασίας εξίσου, είναι η απροσδιόριστη τοποθεσία. Δεν γνωρίζουμε σε ποιο σημείο της επαρχίας λαμβάνει χώρα η πλοκή μας, γιατί επί της ουσίας όλη η επαρχία είναι σχεδόν ίδια αρκεί να έχει καλό σήμα για δεδομένα στο κινητό για να μπαίνει ο έφηβος στο Instagram και το TikTok. 

Οι τηλεθεατές πάντως ενθουσιάστηκαν με το Milky Way, επομένως μένει να δούμε πως θα προχωρήσει η συνέχεια της ιστορίας. Στο X (πρώην Twitter) υπήρξαν ιδιαιτέρως καλά σχόλια για τη νέα σειρά του Mega. 

H υπόθεση του Milky Way:

Η ιστορία ενηλικίωσης της Μαρίας και του Τζο, δύο τελειόφοιτων Λυκείου που λαχταρούν να φύγουν μακριά από την αργόσυρτη επαρχιακή τους πόλη και να ζήσουν το «αθηναϊκό όνειρο», θα μιλήσει στις καρδιές όλων, όσων ετών κι αν είναι, σε όποια φάση της ζωής τους και αν βρίσκονται. Γιατί τελικά, ο καθένας από εμάς ονειρεύεται να δραπετεύσει από τον μικρόκοσμό του και να εξερευνήσει άλλους, μακρινούς γαλαξίες.

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.