Σεπτέμβριος στο Netflix ή αλλιώς ο μήνας που προβάλλεται η 4η σεζόν του Sex Education -για να λέμε και τα πράγματα κι ως έχουν. Από εκεί και πέρα, θα βρεις και τις σειρές μυστηρίου σου, και τα ντοκιμαντέρ σου, αλλά και ταινίες που έχεις ήδη αγαπήσει. Φυσικά, θα βρεις και το guilty pleasure των dating reality με την 5η σεζ;oν του Love is Blind. Εντάξει, ας το προσπεράσουμε αυτό.

Παρακάτω θα βρεις 2 σειρές και 3 ταινίες που ξεχωρίσαμε από τον προγραμματισμό του Σεπτεμβρίου στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Dear Child

Γερμανική σειρά μυστηρίου 6 επεισοδίων. Μάλλον ξέρεις τι θα κάνεις από τώρα το ΣΚ 8-9/9.  Μια μυστηριώδης γυναίκα ζει σε πλήρη απομόνωση μαζί με τα δύο παιδιά της σε ένα σπίτι υψίστης ασφαλείας. Πρόκειται για μια ιδιότυπη «φυλακή», καθώς όλη τους η καθημερινότητα (φαγητό, μπάνιος, ύπνος) καθορίζεται από ένα κοινό πρόγραμμα που δεν το αποφασίζουν εκείνοι. Η γυναίκα ωστόσο καταφέρνει να αποδράσει  από την οδυνηρή αιχμαλωσία της οδηγεί τους ερευνητές στην τρομακτική αλήθεια πίσω από μια άλυτη εξαφάνιση πριν από πολλά χρόνια.

Στριμάρει από 7/9

Sex education

To highlight του μήνα και σίγουρα το θέμα συζήτησης από τις 21/9 και μετά. Στην 4η σεζόν, η Μέιβ είναι στην Αμερική και το Μούρντεϊλ κλειστό. Ο Ότις πρέπει να βρει τα πατήματά του στο απελευθερωμένο Κολέγιο Κάβεντις, όμως εκεί δεν είναι ο μόνος “σεξοθεραπευτής”. Σίγουρα το έχεις στη λίστα, ενώ πολλούς από τους καστ, από την Έμα Μάκεϊ (αχ!) μέχρι τον ΝΚούτι Κάτουα, τον Κένταρ Ουίλιαμς-Στέρλινγκ και τον τον Κόνορ Σουϊντελς τους είδαμε και στην Barbie.

Η 4η σεζόν στριμάρει από 21/09

Η Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ

Πρόκειται για τη μεταφορά της σύντομης ιστορίας “Η υπέροχη ιστορία του Χένρι Σούγκαρ” του Ρόαλντ Νταλ από τον Γουές Άντερσον. Αν και η παραπάνω λιτή περιγραφή που δίνει το Netflix αρκεί, ας πούμε δύο λόγια παραπάνω: Το 1977, ο Ρόαλντ Νταλ δημοσίευσε μια σκοτεινή συλλογή διηγημάτων, το “The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More”, στην οποία συνυπάρχουν αυτοβιογραφικά και μυθοπλαστικά στοιχεία. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα υποδυθεί τον ομώνυμο ήρωα. In Wes Anderson we trust.

Θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Εurotrip

Έχουν περάσει 19 χρόνια από την πρεμιέρα του Eurotrip, μια από τις πιο απολαυστικές teen movies του Hollywood. Τα κλισέ πάντα θα έχουν μια δόση αλήθειας, για αυτό είναι κλισέ. Πάντως 19 χρόνια έχουν περάσει και ακόμα o Scottie doesn’t know.

Στριμάρει από τις 15/9

Fight Club

Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι να μην μιλάς για το Fight Club, αλλά τα έχουμε γράψει όλα εδώ για το πόνημα του Φίντσερ. Πάρε μια γεύση: «Με όπλο το σαρδόνιο, εξωφρενικό χιούμορ του Πάλανιουκ, o Φίντσερ, μιλά για μια γενιά που σίγουρα έχει χάσει τον δρόμο της. Μέσα σε εταιρικά ραντεβού, φρεσκοσιδερωμένα πουκάμισα και καταλόγους πολυκαταστημάτων για να ταιριάξει όπως πρέπει το τραπεζάκι σαλονιού, με το χαλί και την κουρτίνα, δεν έχει προσανατολισμό, όνειρα, ελπίδα. Η γενιά που αγοράζει ένα σωρό άχρηστα πράγματα, με χρήματα που δεν έχει για να εντυπωσιάσει ανθρώπους που ούτε καν συμπαθεί».

Φυσικα, το mockumentary μας για το ραδιοφωνικό Fight Club αξίζει επίσης μια θέση στο Netflix, αλλά αυτές είναι οι αδικίες της ζωής.

Στριμάρει από τις  15/9 (η ταινία, όχι -κακώς, κάκιστα- το mockumentary).