Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας Maestro του Netflix με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ  Κούπερ που υποδύεται τον διάσημο αμερικανό συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο οποίος ήταν Εβραίος, στην επερχόμενη ταινία με την Κάρεϊ Μάλιγκαν. Και δεν πήγε καλά.

Η ψεύτικη μύτη που φοράει ο Μπράντλεϊ  Κούπερ έγινε η αφορμή για να κατηγορηθεί ο 48χρονος ηθοποιός ότι «τροφοδοτεί αντισημιτικά στερεότυπα». Άπειροι χρήστες του X επιμένουν ότι η μύτη είναι υπερβολική και δεν μοιάζει καθόλου με του Μπερνστάιν.

Ένας χρήστης σημείωσε ότι ο Μπράντλεϊ  Κούπερ δεν είναι Εβραίος, δεν θα έπρεπε καν να συμμετάσχει στη συζήτηση για το κάστινγκ με τόσους μεγάλους Εβραίους ηθοποιούς εκεί έξω.

Η βιογραφική ταινία είναι η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του Μπράντλεϊ Κούπερ (και σε αυτό το Maestro σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είναι το ίδιο πρόσωπο, κοίτα κάτι συμπτώσεις) και εξιστορεί τη ζωή του καταξιωμένου μαέστρου και συνθέτη με επίκεντρο τον ταραχώδη 25ετή γάμο του με τη Φελίσια Μοντεαλέγκρε.

Το «Maestro» κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο πριν βγει σε επιλεγμένους κινηματογράφους τον Νοέμβριο. Θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Κούπερ είναι πρωταγωνιστής, παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας. Να σημειωθεί πως, το σενάριο συνέγραψε από κοινού με τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο Τζος Σίνγκερ του «Spotlight». Στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος αρχικά σχεδίαζε να τη σκηνοθετήσει πριν αποφασίσει να την παραδώσει στον Κούπερ. Παραγωγός είναι και ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κούπερ ήταν το ριμέικ του 2018 “A Star Is Born” με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη Lady Gaga, το οποίο ήταν υποψήφιο για καλύτερη ταινία στα Όσκαρ.