Η ελληνική μυθοπλασία στα καλύτερά της. Κάτι πήγε καλά τα προηγούμενα χρόνια (Σασμός, Κάνε ότι κοιμάσαι, Παράδεισος των κυρίων) στα ραβασάκια της τηλεθέασης και οι καναλάρχες ρίχνουν χρήματα στις παραγωγές σειρών γιατί το τηλεοπτικό κοινό βαρέθηκε να βλέπει ημίγυμνους γυμναστηριακούς σελέμπριτι να μαλώνουν για λίγο ρύζι και να ξεκατινιάζονται για τα λεφτά του Ατζούν Ιλιτζαλί. Εμείς ξεχωρίσαμε από τα trailer τα «κολλήματα» της επόμενης σεζόν και μετράμε μέρες. Netflix, τα λέγαμε

Το προξενιό της Ιουλίας

Τι πρέπει να ξέρετε; Λοιπόν, σειρά εποχής άρα σίγουρα νουμεράκια στην prime time ζώνη του Alpha.  Βασισμένη στο ομότιτλο πραγματικά υπέροχο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη (κυκλοφορείαπό τις εκδόσεις Ψυχογιός). Τι άλλο; «Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται τη νέα σεζόν στον Alpha από τους παραγωγούς της αγαπημένης σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» που απέκτησε φανατικούς θεατές. Άρα, εγγυημένη ποιότητα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Κρητικός, το σενάριο ο Νίκος Απειρανθίτης. Η δραματική σειρά κινείται σε ένα καθαρά αναγνωρίσιμο περιβάλλον, την ελληνική ύπαιθρο στα τέλη της δεκαετίας του ’50, με τα ξεχωριστά ήθη και έθιμα που τη διέπουν και ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων. Ο θεσμός του προξενιού είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένος και στο πρόσωπο της Ιουλίας καθρεφτίζονται όλες οι γυναίκες εκείνης της εποχής που είναι αναγκασμένες να αποδεχθούν τη μοίρα τους.

Υπόθεση;

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό  (ο αγαπημένος Μελέτης Ηλίας ενσαρκώνει τον Γιωργίκη Προβιό, που αναγκάζεται να παντρευτεί η Ιουλία ενώ είναι ερωτευμένη με άλλο) έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Καστ;

Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Ηλίας Βαλάσης.

Οι Πανθέοι

4 άνθρωποι φτιαγμένοι από διαφορετικά υλικά, θα αγγίξουν τα όρια του συναισθηματικού τους κόσμου κάτω από τη στέγη μιας οικογένειας, της οικογένειας των Πανθέων, στη νέα εμβληματική σειρά του ΣΚΑΪ. Μήπως μιλάμε πάλι για τηλεοπτική μεταφορά βιβλίου; BINGO. Οι Πανθέοι, είναι ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, που χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Πρόκειται για την ιστορία τριών γενεών μιας οικογένειας, των Πανθέων, που εκτείνεται από το 1897 έως το 1940. Και δεν είναι η πρώτη φορά που θα τους δούμε τηλεοπτικά.

Οι ήρωες του περίφημου μυθιστορήματος του Τάσου Αθανασιάδη, «Οι Πανθέοι», παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από το σενάριο της Γιάννας Κανελλοπούλου και του Άγγελου Χασάπογλου και με τη συμμετοχή ενός εξαιρετικού cast ηθοποιών. Πριν από λίγες μέρες ακούστηκε η πρώτη κλακέτα και τα γυρίσματα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σπύρου Μιχαλόπουλου

Υπόθεση;

Η υπόθεση ξεκινά το 1939. Κι ενώ ο πόλεμος στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας (παιδιά, νύφες και εγγόνια) συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, για να βρεθούν δίπλα στον ετοιμοθάνατο πατριάρχη, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατός του, θα φέρει ένα γεγονός που θα προκαλέσει σοκ και αναστάτωση στα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Πάρα πολλά παράνομα πάθη.

Καστ;

Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία).  Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου. ΕΠΟΣ.

17 Κλωστές

Ό,τι θέλεις να μάθεις για τη σειρά το γράψαμε εδώ. Η σειρά “17 Κλωστές” βασίζεται στο βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Δεκαεπτά κλωστές». Ο Πάνος Δημάκης είναι γνωστός και ως το «Το Γεράκι» στο τηλεπαιχνίδι «The Chase». Είναι δημιουργός του podcast “Χίλιες και μία λέξεις για την ελληνική γλώσσα” . Η παραγωγή είναι της Cosmote TV.

Υπόθεση;

Το βιβλίο διηγείται την ιστορία του Καστελάνη, κατά κόσμον Αντώνη Γερακίτη, που αιματοκύλησε τα Κύθηρα το 1909, ίσως στο αγριότερο έγκλημα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Τα γυρίσματά των 6 επεισοδίων (είναι η σειρά “17 Κλωστές” η πρώτη μίνι ελληνική σειρά που θα μπει τελικά στο Netflix;) ξεκίνησαν στις 25 Απριλίου και κράτησαν δύο μήνες. Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τη μέρα που γράφαμε: “Netflix αγάπη μου, έλα πάρε τον Σωτήρη Τσαφούλια από εδώ”. Εισακούστηκαν “οι προσευχές μας”. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης που υποδύεται ο Πάνος Βλάχος.

Καστ;

Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλους, Μάνος Βακούσης, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωμαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστος Βελιάνος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Ελένη Δαφνή, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Νικόλας Δροσόπουλος και Τάσος Σωτηράκης.

Milky Way

O–βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες– σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος θα γίνει το πρόσωπο της χρονιάς, και όχι άδικα. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Κωστής Μαραβέγιας (ο οποίος έχει γράψει και τη μουσική του teaser) και η Kid Moxie. Μιλώντας για μουσικες, μην παραλείψουμε το guest της Ελένης Φουρέιρα.

Υπόθεση;

Tα 8 επεισόδια του Milky Way (σε παραγωγή Foss Productions, συμπαραγωγή με το MEGA, σε συνεργασία με την Plays2Place και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2023 από το MEGA) μας μεταφέρουν σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, ακολουθώντας την 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, η οποία ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα, όταν μένει έγκυος από τον Τάσο, το μεγαλύτερο σε ηλικία αγόρι της, που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να αγκαλιάσουν το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη, έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Τότε εμφανίζεται στη ζωή της ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις, που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα: να κάνει αυτό που όλοι περιμένουν από εκείνη ή να ανατρέψει τα πάντα;

Καστ;

Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.  Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

H Παραλία

Την αγάπη μας για την ΕΡΤ την έχουμε δείξει. Εδώ κι εδώ. Κι εδώ. Άλλη μια σειρά που βασίζεται σε μυθιστόρημα, «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Στέφανος Μπλάτσος, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Γιώργος Χρυσοβιτσάνος και ο Κώστας Γεραμπίνης.

Υπόθεση;

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα. Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Καστ;

Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάννα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον). Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι. Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης. Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης. Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου. Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού. Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός.

Η Μάγισσα

Μια επική σειρά. η μεγαλύτερη παραγωγή της χρονιάς, με την υπογραφή της Μελίνας Τσαμπάνης και του Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία, έρχεται τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1.

Υπόθεση;

Μάνη 1817. Λασκαραίοι και Γερακάρηδες, δύο αντίπαλες πατριές είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Αλλά για πόσο θα κρατήσει αυτή η ευαίσθητη ισορροπία;

Καστ;

Έλλη Τρίγγου, Γιώργος Γάλλος, Κατερίνα Λέχου, Νίκος Ψαρράς, Τάσος Νούσιας, Αναστάσης Ροϊλός, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Άρης Νινίκας, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Θεοδόσης Φυλακτός κ.ά.Σε ρόλο έκπληξη θα δούμε και τη Θέμιδα Μπαζάκα, ενώ σε αρκετές σκηνές συμμετέχουν και κάτοικοι της Μάνης σε βοηθητικούς ρόλους.

Maestro

Τελευταία και καλύτερη, δεν κρύβονται οι αδυναμίες.  Ο Ορέστης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης), η έγκυος Αλεξάνδρα (Στεφανία Γουλιώτη), ο Αντώνης (Ορέστης Χαλκιάς) και η Κλέλια (Κλέλια Ανδριολάτου) έχουν φύγει από το νησί, ξεκινώντας μια νέα ζωή στην πρωτεύουσα.  Ο νέος κύκλος του «Maestro», σε σενάριο και σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αναμένεται να προβληθεί το 2024 στο Mega και το Netflix.

Ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου είναι “Μαμά”. Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Ορέστης προσπαθεί να ξεχάσει την Κλέλια και όσα συνέβησαν μεταξύ τους στους Παξούς, αλλά δεν μπορεί. Η εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας τού δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα.Το Ιόνιο όμως κρύβει μια θανάσιμη παγίδα για όλους στο νησί. Το πτώμα του Χαράλαμπου αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας. Στα πρώτα επεισόδια θα μπει ένα νέο πρόσωπο που θα μείνει σε όλο τον κύκλο. Είναι ο άνθρωπος που θα εξιχνιάσει το έγκλημα που έγινε. Κώστα Μπερικόπουλε, σε περιμένουμε.