«Να κλείσουμε και οι δυο μας τα μάτια και να πούμε το αγαπημένο μας μέρος στη Γη. 1,2,3». Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος στίχος του The Boy δεν έχει ακουστεί ακόμα live στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αλλά πραγματικά θα της ταίριαζε. Διότι αυτό που συμβαίνει με τις συναυλίες στην Τεχνόπολη τα τελευταία 3 χρόνια (ακόμα θυμόμαστε που είχαμε δει καθιστοί τον Σωκράτη) είναι πολύ όμορφο. Διαχρονικά, ήταν χώρος συνδεδεμένος με τις συναυλίες, 20 χρόνια γίνεται εκεί το Athens Jazz, μην το ξεχνάς (φέτος μάλιστα μας καθήλωσε ο Ερίκ Τρουφάζ), ωστόσο πλέον είναι τόσο γεμάτο το πρόγραμμά του (θυμήσου τι σου γράφαμε στις αρχές του καλοκαιριού) που σχεδόν κάθε μέρα θα έχει ένα live που θα αξίζει.

Πέρα όμως από πρόγραμμα, για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω, σου αποπνέει και μια οικειότητα η Τεχνόπολη, μια ευκολία. Ακόμα και την τελευταία στιγμή να αποφασίσεις να πας σε ένα live ξέρεις ότι μπορείς να φτάσεις έγκαιρα με το μετρό (ή ακόμα και με τα πόδια). Παρόλα αυτά, και με το αυτοκίνητο να βρεθείς, και θα βρεις να το παρκάρεις (καβάτζες υπάρχουν ειδικά τις καθημερινές) και κυρίως δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθείς κατά την αποχώρησή σου, μένοντας κολλημένος στους γύρω δρόμους μαζί με άλλους οδηγούς για ώρες.

Τέλος, έχει και αυτά τα κόκκινα φουγάρα. Πώς να το κάνουμε, είναι διαφορετικό να ακούς την «Μπαλάντα» του Δεληβοριά ή να χορεύεις την «Ανισόπεδη Ντίσκο» του Pan Pan κάτω από το «βλέμμα» τους.

Ο Σεπτέμβρης είναι πάντα από τους ενδιαφέροντες πολιτιστικά μήνες στην Αθήνα: συναυλίες και παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα, φεστιβάλ, ένας αληθινός χαμός. Η Τεχνόπολη από τις 2-16/9 θα έχει 14 μουσικές βραδιές, που ολοκληρώνουν τη φετινή Μουσική Τεχνόπολη με τον πιο ιδανικό τρόπο. Κυκλώσαμε τις δικές μας αγαπημένες, αλλά φυσικά μπορείς να βρεις και τις δικές σου εδώ.

Βέβηλος «Καθαρτήριο», Σάββατο 02/09

Οι συναυλίες του Βέβηλου «γράφουν» με πολλούς τρόπους στην ψυχή μας. Μας φέρνουν αντιμέτωπους με τον εαυτό μας, με τους φόβους μας και συλλογικά φτιάχνουμε ένα μονοπάτι για να αναγεννηθούμε στο φως και την ελευθερία. Ένα τέτοιο προσκλητήριο είναι και το «Καθαρτήριο» και ο Σεπτέμβρης θα έρθει με 1000 και μία φωτιά να ανάβουν στο κέντρο της πόλης.

Info

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10€ | Ταμείο: 12€

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Off The Hook Festival, Παρασκευή 08 & Σάββατο 09/09

Παραμένουμε στη hip-hop και συνεχίζουμε με το Off The Hook Festival, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την εγχώρια και όχι μόνο σκηνή. Στις 8-9/9 επιστρέφει για ένα διήμερο αφιερωμένο στην κουλτούρα της hip hop σκηνής, με line up από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεχωρίζουν οι ΜΚ x TSAKI, Anser x Eversore, Dani Gambino & dj The Boy, WANG, Εθισμός καθώς και ο Βρετανός Octavian. Κλείνεις έγκαιρα διότι αναμένεται χαμός.

Ιnfo

Ώρα Έναρξης: 18:00

Τιμή εισιτηρίων: 30€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ματούλα Ζαμάνη, Κυριακή 10/09

«Θανάση ζούμε, Ματούλα για να ακούμε». Τι εποχές και αυτές… Η Ματούλα μας συγκινούσε και μας συγκινεί και ευτυχώς έχει τον τρόπο να μας δείχνει ότι η ζωής συνεχίζεται και έχει σημασία χωρίς έτοιμες απαντήσεις. Όσο για το live στην Τεχνόπολη μάς υπόσχεται ένα setlist με τραγούδια για εραστές του ωραίου, δροσερούς αγρότες, τρυφερούς μελισσοκόμους, περιπατητές σε ολόφωτα λιβάδια, ονειροπόλους κολυμβητές και πιθανά ακροβάτες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη δημιουργία ενός πιο μαγικού και ελεύθερου κόσμου.

Ιnfo

Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίων: 15€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Χειμερινοί Κολυμβητές – Kadinelia – Usurum, Τετάρτη 13/09

Οι ίδιοι περιγράφουν το live τους ως «κάτι σαν φεστιβάλ» και τα υπόλοιπα τα αφήνουν στη φαντασία μας. Θα είναι αυτό το αίσθημα της συλλογικής γιορτής, θα είναι ο διονυσιασμός, θα είναι η φρέσκια και ειλικρινής ματιά στην παράδοση; Σίγουρα πάντως θα είναι μια απόδραση τρυφερότητας. Αναγκαίο.

Ιnfo

Ώρα έναρξης: 21:00

Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 13 €

Προπώληση 15 €

Ταμείο 17 €

Χατζηφραγκέτα the band, Πέμπτη 14.09

Μερικές σταθερές αξίες της ζωής: το 4ο παγάκι στον φραπέ είναι καλοκαρινό. Και τα καλοκαιρινά live των Χατζηφραγκέτα. Εμείς θα είμαστε εκεί. Για το Μαράκι δεν ξέρουμε.

Ιnfo

Ώρα Έναρξης: 21:30

Τιμή εισιτηρίων: 13€

Προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr

Allah-Las, Σάββατο 16/09

4 χρόνια, όσα έχουν περάσει από το τελευταίο live των ALLAH-LAS στη χώρα μας, δεν είναι αντικειμενικά πολλά, αλλά αν σκεφτείς τι έχει μεσολαβήσει στη διάρκειά τους, τότε ναι, σωστά νιώθουμε ότι είναι σαν να έχουν περάσει αιώνες. Θα σκορπίσουν νοσταλγία, χρωματιστή ψυχεδέλεια και την ματαιωμένη υπόσχεση μιας εποχής που όλα ήταν πιο απλά και ανέμελα. Δεν το λες και κακό. Στα opening acts: Οι The Underground Youth & Antonin.

Info

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή Εισιτηρίων: Early Bird 27€ , καθήμενοι 32€

Προπώληση: viva.gr