Η φράση “τέλος εποχής” συνοδεύει την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, που τελικά δεν ήταν διαδικαστικό θέμα αλλά απόφαση να απέχει από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κάνει το μακρινό σενάριο μιας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα, καβαλώντας το κύμα “ψήφος αντίδρασης” και φτάνοντας το όλο concept σε ένα “περίπου”. Γοήτευσε ως “νέος” και “άφθαρτος” και απογοήτευσε μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του, καταφέρνοντας ως τόσο να μην τους οδηγήσει στην πλήρη απομάγευση. “Στο περίπου”. Χλευάστηκε αρκετά, ενδέχεται να πήρε στις πλάτες του έναν μεγάλο όγκο ευθυνών, χωρίς καλά καλά να πρόλαβε (ή να θέλησε) να ξεσκαρτάρει ποιες είναι στα αλήθεια οι δικές του. Κλείνει ένας κύκλος, τέλος πάντων, σήμερα. Ένας κύκλος που άνοιξε το 2008, αλλά όχι όπως νομίζουμε.

Για τη γενιά των Millennials ο Τσίπρας έγινε ουσιαστική επιλογή μεταξύ 2012 και 2015. Ωστόσο, ήταν μόλις 33 ετών, όταν το 2008 όταν πήρε το τιμόνι του Συνασπισμού και έφτασε στο κρεσέντο της νίκης του στις εκλογές του 2015. Αυτό που ίσως μερικοί Millennials δεν θυμούνται (ιδίως οι late) είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας, με την αδιαμφισβήτητη γοητεία που ασκούσε από τότε ως νέος και αριστερός πολιτικός, έκανε ένα άτυπο -όχι και τόσο- cameo στη σειρά “Υπέροχα Πλάσματα“.

Σε άλλα νέα, υπάρχει ένα επεισόδιο στη φασαίικη πριν τους φασαίους σειρά της Μυρτούς Κοντοβά, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας παίζει έναν κάπως ιδιαίτερο ρόλο: τον εαυτό του. Η ιστορία πάει ως εξής: Ο Μπίλι (Γιώργος Πυρπασόπουλος) έχει πιάσει (δεύτερη) δουλειά στην Athens Voice και αναζητά ένα πρόσωπο “για το οποίο όλοι να συζητούν” για να του κάνει το προφίλ. Κάπως έτσι καταλήγει πως αυτό το πρόσωπο είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας που τέλος πάντων έχει μόλις εκλεγεί πρόεδρος του Συνασπισμού με 840 ψήφους έναντι των 342 του Φώτη Κουβέλη.

Γενικώς επικρατεί ένας ενθουσιασμός αλλά πιστεύουμε πως το πραγματικό highlight είναι η αφήγηση της Μυρτούς (Αλικάκη). Ακούγεται σε ένα ανεπανάληπτο voice over να λέει τα εξής: «Λένε πως η πολιτική σκοτώνει τον έρωτα. Ομως, ξαφνικά, η Αριστερά απέκτησε σεξ απίλ. Στα κορίτσια άρεσε για τα λακάκια του, για τα πορτοκαλί του πουκάμισα. Οι gay τον συμπάθησαν γιατί δεν είναι κομπλεξικός. Και κάποιο δεξιοί γιατί είχαν το ίδιο θρήσκευμα (τον ΠΑΟ). Και κάπως έτσι, ο έρωτας και η πολιτική, επιτέλους, έκλεισαν ραντεβού.» Αμέσως μετά έρχεται και ο χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα: «Τις πιο όμορφες μέρες, δεν τις ζήσαμε ακόμα. Κι ό,τι πιο όμορφο είχαμε να πούμε, δεν το ‘χουμε ακόμα πει!».

Σίγουρα δεν ζήσαμε τις καλύτερες μέρες μας εν μέσω οικονομικοπολιτικής κρίσης, αλλά πήραμε μια γεύση υποθέτουμε. Και σήμερα η “πιθανότητα” και το “περίπου” δέχτηκαν ένα snooze.

Αν θες να θυμηθείς τον πολλά υποσχόμενο, ολόφρεσκα γοητευτικό Αλέξη Τσίπρα του ξεκινήματος, πάτα πλέι στο παρακάτω βίντεο: