Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι γνωστός φίλος του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα του ΠΑΟΚ. Δεν το έκρυψε ποτέ του φυσικά αφού τον έχουμε δει ακόμα και στα VIP του γηπέδου της Τούμπας να παρακολουθεί τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας.

Για να γίνει κατανοητός ακόμα και στα άτομα που κρατούν αποστάσεις από την πολιτική, ακόμα και αν αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στις καθημερινές μας αποφάσεις, επέλεξε να κάνει κάποιους παραλληλισμούς του αθλήματος με την στάση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά το νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών. Για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποίησε δύο ατάκες από άτομα του ποδοσφαίρου: του Νίκου Αλέφαντου και του αθλητικογράφου Αντώνη Πανούτσου. Ο δεύτερος, μάλιστα, ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2018.

Με την υποστήριξη κολάρου στον αυχένα λόγω μιας κήλης που τον ταλαιπωρεί, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και έκανε μια ιδιαίτερη παρέμβαση. Είπε λοιπόν: «Όλοι γνωρίζουν ότι ζούμε κοσμογονικές στιγμές. Ότι αλλάζουν όλα σε υγεία, οικονομία, κοινωνία. Βλέπουμε ότι τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όλοι ασχολούνται με αυτό. Όλοι, σε όλον τον κόσμο εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ που φαίνεται να μην μπορούν να εμπλακούν στη συζήτηση», τόνισε και υπενθύμισε σε όλους ένα ανέκδοτο του Νίκου Αλέφαντου. «Μου θυμίζετε ένα αστείο του Αλέφαντου που έλεγε για έναν παίκτη που δεν συμπαθούσε ‘το παιδί δεν το’ χει, τον στέλνεις στο περίπτερο για πατατάκια κι έρχεται με γαριδάκια’». Άξιος.

(Στο 0:50 μπορείτε να ακούσετε το ανέκδοτο του Νίκου Αλέφαντου)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όμως, δεν έμεινε εκεί. «Είμαι από τους ανθρώπους που προτιμάω την πιο χυδαία κολακεία από την πιο εποικοδομητική κριτική. Ο αθλητικογράφος το έλεγε με αυτοσαρκασμό αλλά η ΝΔ το κάνει πραγματικά. Έχει αλλεργία στην κριτική», πρόσθεσε. Όσοι είναι στεναχωρημένοι που δεν μπορούν να δουν τα παιχνίδια της ομάδας στα καφενεία, τώρα μπορούν να δουν τη Βουλή. Έτσι φανταζόμαστε το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Για την ιστορία, ο Νίκος Αλέφαντος είχε υπάρξει και προπονητής του ΠΑΟΚ.