Το αίτημα να βλέπουμε λίγη αλήθεια σε φωτογραφίσεις διάσημων γυναικών, με μια έκπτωση στο photoshop και τις αφύσικες βελτιώσεις είναι διαχρονικό. Ειδικά στην εποχή των social media που αρχίζουν πια να διαστρεβλώνουν την ουσιαστική εικόνα της φυσικής ομορφιάς όπως την έχουμε στο μυαλό μας. Κόντρα σε όλα αυτά πήγε η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς στην πρόσφατη φωτογράφισή της για το περιοδικό Bustle. Η ηθοποιός όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να αποτριχώσει τις μασχάλες της, αλλά ζήτησε από τους ανθρώπους του περιοδικού να μην πειράξουν τίποτα στις φωτογραφίες της. 

Σε άλλα νέα, η ΜακΆνταμς, με αφορμή την προώθηση της νέας της ταινίας, “Are You There, God? It’s Me Margaret”, φωτογραφήθηκε για το Bustle και εξύμνισε το σώμα της στην πιο φυσική του κατάσταση. Αναπολογητικά και cool. Η ίδια ζήτησε ελάχιστη επεξεργασία στις φωτογραφίες, δηλώνοντας στο Bustle: «Αυτό είναι το σώμα μου και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να το αντανακλάς πίσω στον κόσμο. Είναι εντάξει να δείχνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να δουλεύεις γι’ αυτό και να είσαι υγιής, αλλά αυτό είναι διαφορετικό για τον καθένα».

Εκτός από τον τρόπο με τον οποίο η ίδια φαίνεται να έχει βγάλει από τη ζωή της αυτή την «ανάγκη» να ικανοποιεί τα πρότυπα ομορφιάς, η ΜακΆνταμς μίλησε και για το διάλειμμα που πήρε από δουλειές και Χόλιγουντ στα μέσα της δεκαετίας του 2010. Εκείνη την περίοδο είχε απορρίψει ρόλους σε μεγάλες παραγωγές, όπως The Devil Wears Prada, Casino Royale, Mission: Impossible III, Iron Man και Get Smart. Ναι, προφανώς ένιωθε ενοχές. Όπως κάθε γυναίκα που νιώθει ότι «ξοδεύει» τα χρόνια της νεότητάς της. 

Ωστόσο, αποκάλυψε πως αυτό ακριβώς το διάλειμμα ήταν απαραίτητο για την ψυχική της υγεία και για την ευεξία της. Ήξερε ότι δεν ταίριαζε πολύ στην προσωπικότητά της, όμως γνώριζε και πως αυτό ακριβώς είχε ανάγκη για να παραμείνει υγιής. Της πήρε χρόνια, όπως είπε, να καταλάβει γιατί ακριβώς χρειαζόταν αυτό το διάλειμμα, αλλά πάντοτε είχε την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. «Είτε πετύχει, είτε όχι», είπε. Το διάστημα που πέρασε σαν «φυσιολογικός άνθρωπος», όπως λέει, την ενδυνάμωσε. Την έκανε να νιώθει πως ο έλεγχος είναι στα δικά της χέρια. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bustle (@bustle)

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν περίπου πέντε μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της. «Ένιωθα σαν μηχανή παραγωγής γάλατος», είπε. Κάποια στιγμή η σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας της πρότεινε να βγάλει εντελώς το σουτιέν, πρόταση αρκετά ταιριαστή με τον ρόλο της στην ταινία. Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, με όλα όσα έρχονται μαζί με τον θηλασμό. Ωστόσο το δοκίμασε. «Το να είσαι χωρίς σουτιέν όσο θηλάζεις δεν είναι αστείο. Με όλες τις διαρροές και τις αλλαγές στο μέγεθος», είπε. Αλλά ένιωσε πως όλο αυτό τόνωσε τις δημιουργικές της δυνατότητες. 

Σε ένα σημείο της συνέντευξης, η Samantha Leach παρατηρεί πως όταν μιλάει η ηθοποιός, κάνει εκφράσεις, γελάει εύκολα, οι ρυτίδες έκφρασης είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς στο πρόσωπό της. Πρέπει να έχεις συνηθίσει την αφύσικη απουσία τους, για να τις εντοπίζεις με τέτοια έκπληξη. 

Δες παρακάτω τις φωτογραφίες της συνέντευξης, στις οποίες η ΜακΆνταμς ποζάρει αναπολογητικά, ζητώντας να γίνει όσο λιγότερο editing γίνεται. Γιατί αυτό είναι το σώμα της και αυτό επιλέγει να αντανακλά εκεί έξω: