Η γκαλερί Αργώ, της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, υποδέχεται στους χώρους της την καλλιτέχνη Τάνια Δρογώση, η οποία θα παρουσιάσει την καινουργια της δουλειά, κάτω από το γενικό τίτλο «Περιπλάνηση…», μια σειρά νέων έργων ζωγραφικής και χαρακτικής που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, στα οποία αφουγκράζεται τους κραδασμούς της φύσης, τους ψίθυρους, τα μηνύματα που στέλνει, τα οποία αποκωδικοποιεί στη συνέχεια με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, που μας μεταφέρει σε μια νέα γη, γεμάτη εσωτερική διαύγεια και καθαρότητα. 

Αυτή είναι η 4η ατομική της έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 24 Φεβρουαρίου 2024.

Την έκθεση προλογίζει η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, η οποία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: 

«[…] Με τον μονολεκτικό τίτλο Περιπλάνηση η έκθεση της Τάνιας Δρογώση περικλείει ολάκερα σύμπαντα από τον κύκλο ζωής του φυσικού κόσμου, ενώ συνειρμικά η καλλιτέχνις υπαινίσσεται τις αέναες περιπλανήσεις στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και την επίπονη πορεία με τις συνεχείς συναισθηματικές μεταπτώσεις. Η Δρογώση διατυπώνει ζωγραφικά ή με διάφορες τεχνικές της χαρακτικής τις μορφικές εναλλαγές στη φύση, τις φάσεις από την άνθηση στον μαρασμό, από τη φθορά στην αναγέννηση, και ενίοτε τη συνύπαρξη των αντιφατικών καταστάσεων, της αλλοίωσης και της ανάπλασης. Μέσα από τις φανταστικές αλλά ρεαλιστικής χροιάς συνθέσεις της ξεπροβάλλει μια συναρπαστική εικαστική αφήγηση με την απαράμιλλη γοητεία και τις χρωματικές διαβαθμίσεις του φυσικού τοπίου, τις μυρωδιές του στεριανού ανέμου, τις υφές των ξερόκλαδων και των αποσαθρωμένων δέντρων, τη συνύπαρξη χλωρού-ξηρού και τις διαδρομές του ζωογόνου και ελπιδοφόρου φωτός πάνω στη γη. […]»

Η Τάνια Δρογώση γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής  στο Εργαστήριο της Ειρήνης Κουτρίδου και της  εικαστικού Ράνιας Καπελιάρη, μαθήματα χαρακτικής στο «ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» με δασκάλους τη Δήμητρα Σιατερλή και τον Pino Padolfini. Είναι μέλος στο «Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος» και στην «Ένωση Ελλήνων Χαρακτών». Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε τρείς ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Ατομικές εκθέσεις:

2019- Immaginaria gallery-Φλωρεντία – επιμ. Paola Facchina

2018- Περί Τεχνών Καρτέρη-«Ατάκτως ερριμμένα» – επιμ. Αθηνά Σχινά

2016-Χώρος Τέχνης ΈΝΑ-«CORPUS» – επιμ. Γ. Σταθόπουλος