Δεν σταματά να εκμπέμπει C02 με το ιδιωτικό της τζετ η Τέιλορ Σουίφτ μιας και από τις 200 μέρες του 2022 πέταξε ήδη 170 φορές.Η συντομότερη καταγεγραμμένη πτήση της Τείλορ για το 2022 ήταν μόλις 36 λεπτά , πετώντας από το Μιζούρι στο Νάσβιλ. 

https://t.co/MmOqe2pMIu

Λεωφορείο το χει κάνει η κοπέλα. Για τη μελέτη, η εταιρεία Yard χρησιμοποίησε δεδομένα από τον λογαριασμό Twitter @CelebJets, ο οποίος παρακολουθεί τα ταξίδια με ιδιωτικό τζετ από διασημότητες. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από τις αρχές του 2022 και περιλάμβαναν τον αριθμό των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν από κάθε διασημότητα, τους μέσους χρόνους πτήσης, τα μίλια και τις συνολικές εκπομπές CO2.Είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής μορφή ταξιδιού μεταξύ διασημοτήτων, που συχνά επιλέγουν απίστευτα κοντινές πτήσεις αντί να επιλέξουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση.

https://t.co/TxG9HhuYC5

Οι συνολικές εκπομπές πτήσεων του αεροσκάφους ήταν 8.293,54 τόνοι άνθρακα, που είναι 1.184,8 φορές περισσότερες από τις συνολικές ετήσιες εκπομπές του μέσου ατόμου, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας μάρκετινγκ, Yard, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Σουίφτ έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της μέσω εκπροσώπου της, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις στο Rolling Stone «Το jet δανείζεται τακτικά σε άλλα άτομα. Είναι κατάφωρα λανθασμένο να αποδίδονται τα περισσότερα ή όλα αυτά τα ταξίδια σε εκείνη».  

https://t.co/xKJp0AU4Uh

Η τραγουδίστρια πετάει με ένα Dassault Falcon 7X του 2009 που αγόραζε το 2012 σύμφωνα με το TMZ. Το CO2 είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου που παγιδεύει τη θερμότητα στη γη αλλάζοντας τις κλιματικές συνθήκες με αποτέλεσμα να προκαλούνται ακραία καιρικά φαινόμενα. Κλιματική κρίση λέγεται. Δεν είναι μυστικό ότι το ταξίδι με αεροπλάνο είναι ο λιγότερο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος να ταξιδεύει κανείς. Ωστόσο, ο μέσος άνθρωπος που πετάει σε μια γεμάτη επιβατική πτήση μετριάζει κάπως αυτόν τον αντίκτυπο.