Η Ζόι Κράβιτζ είναι «κλεισμένη» αυτές τις μέρες. Η Catwoman του φρέσκου Batman τρέχει από συνέντευξη σε συνέντευξη, για το promo της νέας ταινίας, την οποία περιμέναμε πώς και πώς. Μεταξύ μας, κυρίως εξαιτίας της. Τα κακά νέα, είναι πως μετά από μια συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian, τα λεγόμενά της μετατράπηκαν σε βούτυρο στο ψωμί των ειδικών στα κλικ μπέιτ

Από χθες, τα media του εξωτερικού βομβάρδισαν τους αναγνώστες τους με την πληροφορία ότι η ομάδα που ανέλαβε το casting της ταινίας “Batman”, έβρισκε αρχικά την Κράβιτζ «πολύ urban» για τον ρόλο. Οι δηλώσεις που έκανε στον Guardian έγιναν viral για πολύ λάθος λόγους, μα κυρίως, για να προσφέρουν σε sites την τροφή που ζητούν: τα κλικς. 

Η ηθοποιός μέσα από τον λογαριασμό της στo Instagram θέλησε να ξεμπερδεύει με τις ασάφειες και να στήσει τη δημοσιογραφία των κλικ μπέιτς στη γωνία. Σε μια επίσημη δήλωσή της, λοιπόν, έγραψε:

«ΟΚ – ας μιλήσουμε για την κακή δημοσιογραφία των κλικ μπέιτ. 

Δεν μου είπαν πως είμαι υπερβολικά urban για να παίξω την Catwoman στο The Dark Knight. Δεν θα έβγαζε κανένα νόημα το να είμαι επιλογή για εκείνο τον ρόλο σε εκείνη τη φάση. 

Ήθελα να κάνω μια οντισιόν για έναν μικρό ρόλο στην ταινία και μου είπαν (δεν ξέρω ποιος το είπε αυτό αλλά έτσι ειπώθηκε) ότι δεν θα έκαναν urban τον ρόλο. Αυτό είναι κάτι που άκουγα πολύ δέκα χρόνια πριν – ήταν μια πολύ διαφορετική εποχή. 

Δεν αναφέρθηκα σε αυτό για να κουνήσω το δάχτυλο ή να κάνω κάποιον να φανεί ρατσιστής, όπως τον Chris Nolan, τους παραγωγούς της ταινίας ή οποιονδήποτε στην ομάδα casting, γιατί αλήθεια δεν πιστεύω πως κάποιος είχε κακή πρόθεση. Έδινα απλώς ένα παράδειγμα για το πώς είναι το να μην είσαι μια λευκή γυναίκα σε αυτή τη βιομηχανία εκείνο τον καιρό. 

Και πάλι, αυτό έγινε πριν πολλά χρόνια και λέξεις όπως αυτές εξαπολύονταν δεξιά και αριστερά με άνεση και παρόλο που είμαι πολύ χαρούμενη που επιχειρούμε να εξελιχθούμε – ας χαλαρώσουμε όλοι λοίγο- και επίσης ας επιβεβαιώσουμε τα γεγονότα πριν γράψουμε πράγματα που δεν ισχύουν.»

https://twitter.com/ZoeKravitz?ref_src=twsrc%5Etfw

Στη συζήτηση που είχε με τον Guardian, η Κράβιτζ εξήγησε πως οι διαχωρισμοί είναι μια πιθανότητα στα casting σε αυτή τη βιομηχανία, ιδιαίτερα το 2012 οπότε και έκανε ένα δοκιμαστικό για τον ρόλο της Catwoman στο The Dark Knight Rises. «Το να είσαι μια όχι λευκή γυναίκα και να είσαι ηθοποιός και να σου λένε σε εκείνη τη φάση πως δεν θα μπορούσα να κάνω δοκιμαστικό εξαιτίας του χρώματος του δέρματός μου, και τη λέξη “urban” να πετάγεται έτσι, αυτό ήταν το πραγματικά σκληρό σε εκείνη τη φάση», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, με τα λεγόμενά της να γίνονται τυράκι για κλικ μπέιτ. 

Ωστόσο, Ζόι Κράβιτζ είναι αυτή. Μια χαρά τα έβαλε στη θέση τους τα πράγματα.