Πολλές επώνυμες γυναίκες εμφανίστηκαν με διάφανες, σέξι τουαλέτες. Η Κιμ Καρντάσιαν έκανε το δικό της σόου και η Κάρα Ντελεβίν έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στα στερεότυπα και απαίτησε –με το προνόμιο που έχει- να στραφεί η προσοχή στο λογότυπο του μπουστιέ à la manière στρατιωτικής στολής του τάγματος της Ιωάννας της Λωραίνης.

https://t.co/e4t8GcVvcE

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι φεμινίστρια. Αυτή τη φορά το πήγε ένα βήμα παρακάτω, σχεδιάζοντας για τα Όσκαρ της Μόδας την εμφάνιση που θα συζητηθεί για όλους τους σωστούς λόγους.

https://t.co/nuhIyCa9z6

To pegging, για εκείνους που δεν το γνωρίζουν, είναι η σεξουαλική πρακτική κατά την οποία μία γυναίκα εκτελεί πρωκτικό σεξ μέσω της διείσδυσης στον πρωκτό ενός άνδρα με ένα στράπον ντίλντο. Επομένως, οι δύο γυναίκες παίρνουν το φαλλικό σύμβολο για να ανατρέψουν την πατριαρχία.

https://twitter.com/misskittyf/status/1437579568584527874?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Κάρα σε δηλώσεις της είπε ότι θέλησε να κάνει μια δήλωση σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων. Και όσο κι αν κάποιοι το θεωρούν γελοίο, η μόδα αποτυπώνει σημαντικές πολιτιστικές αλλαγές. Στο Met Gala μια εμφάνιση σαν αυτή μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις το σκρολ ντάουν και να δώσεις σημασία και προσοχή. Ο ακτιβισμός γίνεται και με φορέσιμα συνθήματα.

https://twitter.com/hashtag/pegthepatriarchy?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αν οι άντρες είναι οκ με την αλλαγή των ρόλων στο σεξ, ίσως ήρθε η ώρα να αποδεχτούν την αλλαγή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Σίγουρα τα μέλη της αδελφότητας «τοξική αρρενωπότητα» θα νιώσουν άβολα με το γεγονός ότι χρησιμοποίησε το σεξ για να περάσει ένα φεμινιστικό μήνυμα. Μάλλον, όταν μιλάει μια γυναίκα τη γλώσσα τους χρειάζονται μεταφραστή.