Τσικνίσατε; Και του χρόνου! Μπορεί εδώ στο Provocateur να είπαμε «μπάστα Τσικνοπέμπτη» (επειδή ακριβώς άλλες μέρες μπορεί κανείς να απολαύσει πραγματικά την κρεατοφαγία μακριά από το χαμό και την υπερβολή που αλλοιώνει τα πάντα), αλλά ΟΚ, ο καθείς όπως τη βρίσκει. Συμφωνούμε, διαφωνούμε, πάμε παρακάτω, αν είχαμε όλοι την ίδια γνώμη, θα ‘ταν τόσο βαρετό…

Αν ανήκεις σε αυτούς που «τίγκωσαν» με το κρέας και θες να αλλάξεις παραστάσεις όταν με το καλό… ξαναπεινάσεις, είμαστε εδώ για σένα. Σε πνεύμα… νηστίσιμο (ή στο περίπου) έχουμε να σου προτείνουμε πέντε μαγαζιά για αποτοξίνωση. Συνιστούν μια εξαιρετική επιλογή για την έξοδό σου και το κρέας δεν θα σου λείψει διόλου.  

5 μαγαζιά να φας κάτι διαφορετικό τώρα που πέρασε η Τσικνοπέμπτη

Μαργαρώ

Ποιος είπε πως δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία; Από την κουζίνα της «Μαργαρώς» βγαίνουν όλα κι όλα 3 πράγματα: Γαρίδες, μπαρμπουνάκι και χωριάτικη. Αρκούν και με το παραπάνω για να μας ξετρελάνουν.

Από το 1944, ο κόσμος κάνει ουρές γι’ αυτό το ταβερνάκι στον Πειραιά. Για ένα θρυλικό «τηγανιτζίδικο».

Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς

Yi (Γη)

Θες να φας κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει και ταυτόχρονα να νιώσεις κύματα χαράς από το ευχάριστο της έκπληξης; Να το μαγαζί σου. Κοιτάς τα πιάτα στο Instragram και θες να χειροκροτήσεις για το στήσιμο, για τις ιδέες.

Ένα vegan εστιατόριο στη Γλυφάδα που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Θρεπτικά και υγιεινά πιάτα, ευφάνταστοι συνδυασμοί, με μια λέξη: αποκάλυψη. Μια διαφορετική φιλοσοφία που θα σε κάνει να δεις πολλά πράγματα αλλιώς.

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα

Cookoomela

Το μάθαμε ως το πρώτο vegan σουβλάκι και η αρχική απορία, έγινε τάχιστα ενθουσιασμός. Μπράβο για την ιδέα, μπράβο για τις γεύσεις που έχουν πετύχει με βάση το μανιτάρι.

Ένας εναλλακτικός έξυπνος δρόμος, που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και από απλώς περιέργεια. Θα ξαναπάς, θα το δεις.

Θεμιστοκλέους 43, Εξάρχεια

Τραβόλτα

Αν θες να φας καταπληκτικά θαλασσινά… τράβα βόλτα ως το Τραβόλτα! Κι αφού απολογηθούμε ταπεινά για το λογοπαίγνιο που μόλις κάναμε, πάμε και στα ουσιώδη:  Μιλάμε για μαγαζάρα. Οι συνδυασμοί και η φαντασία σε άλλο level. Ως και κοντοσούβλι καλαμαριού έχουν – για να καταλάβεις.

Δεν είναι τυχαίο πως «κουβαλιούνται» ως το Περιστέρι από κάθε γωνιά της Αθήνας. Το καλό το πράγμα σύνορα και όρια δεν γνωρίζει…

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι

Ουζερί του Λάκη

Εδώ ο χρόνος νιώθεις πως σταματά, εδώ εκτιμάς την παρέα και την γοητεία της απλότητας. Ούζο όταν πιείς… Είσαι στην καρδιά του κέντρου και αν κλείσεις τα μάτια μεταφέρεσαι νοερά σε ένα νησί, όποιο νησί αγαπάς πιότερο.

Από την κουζίνα καταφτάνουν εκλεκτά καλούδια. Κλασικά αλλά και ασυνήθιστα. Όλα πεντανόστιμα. Γιατί η εκλεκτή πρώτη ύλη και η τεχνογνωσία κάνουν τη διαφορά.

Ελπίδος 16, Βικτώρια