Είναι βγαλμένο από το μέλλον; Είναι. Είναι βγαλμένο από το παρελθόν; Είναι, επίσης. Πώς γίνεται αυτό το «μαγικό»; Κωδικός World X11. Να το όνομα του μπεργκεράδικου που έκανε μόλις προσφάτως την εμφάνισή του στο Παγκράτι, σε ένα new entry που ήδη γεννά συζητήσεις με τον καλύτερο των τρόπων: Όλοι θέλουν να πάνε εκεί, όλοι μιλάνε γι’ αυτό, για τα μπέργκερ του και το στιλ του.

Γράφει ο Γιώργος Καραχάλιος

Με την υπογραφή του Βασίλη Στεφανάκη του Lost, εκεί παραδίπλα στης Αρχελάου τα λημέρια, έχουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα και διαφορετική πρόταση. Σε αυτό το μπεργκεράδικο δεν θα δεις υπάλληλο να σε περιμένει – όσοι δουλεύουν είναι αθέατοι σε μας. Όλα τα κάνει συνεπώς η τεχνολογία. Τα ΑΤΜ που δεν βγάζουν λεφτά (τα μετρητά άλλωστε εδώ απλά δεν «περνάνε»), αλλά πεντανόστιμα, λαχταριστά μπέργκερ!

Πώς γίνεται η διαδικασία; Εύκολα κι απλά. Σκανάρεις ένα QR code, κοιτάζεις τι «παίζει» στο μενού, παραγγέλνεις από το smartphone σου και περιμένεις να ακούσεις το όνομά σου και το νούμερο της παραγγελίας για την παραλαβή.

4 σούπερ μπέργκερ σε… παιχνιδιάρικη διάθεση

Προς το παρόν έχεις να διαλέξεις από 4 επιλογές μπέργκερ, 3 με ένα νόστιμο, αφράτο potato bun και ένα με τετράγωνο μπριός ψωμί σαν του τοστ. Είναι όλα τους τους ένα κι ένα και κοστίζουν από 6,50 ως 8,50 ευρώ. Έχει επίσης και τηγανητές πατάτες (αντί 2,50 ευρώ), αναψυκτικά (γεμίζεις δωρεάν όσες φορές θες, πληρώνεις 2,50 ευρώ), με αισθητική α λά παλαιά. Και μπορεί το ωράριο να είναι 18:00-02:00 τις καθημερινές (από τις 14:00 τα ΣΚ), αλλά είναι τέτοιο το hype που το sold out έρχεται συνήθως αρκετά νωρίτερα.

Διακοσμητικά, το World X11 τα «σπάει», έχει μια εσάνς φοτουρισμού όπως τον φανταζόντουσαν στα 80s και στα 90S, ακουμπώντας παράλληλα στο πώς βλέπουμε σήμερα το… αύριο (σπουδαία πρόταση κάναμε, ε;). Μπορείς να βρεις επίσης παλιά arcades για να παίξεις δωρεάν, κάτω από τα neon φώτα. Όπως έκαναν άλλοτε οι έφηβοι στα 80s, στα περίφημα «ουφάδικα».

Ναι, αυτό το street food στο Παγκράτι δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι όντως κάτι φρέσκο, κάτι διαφορετικό. Κουβαλάει ενθουσιασμό και μια καλώς εννοούμενη παραξενιά.

Είναι μια ολιστική εμπειρία η διαδικασία. Έρχεσαι να φας καλά μπέργκερ εδώ, αλλά έρχεσαι και για να το διασκεδάσεις. Να περπατήσεις στη γέφυρα που ενώνει το χθες με το αύριο, να καταλάβεις τη συνέχεια που έχουν τα πράγματα και πόσο σημαντικό είναι το να το κατανοούμε. Γι’ αυτό άλλωστε δεν υπάρχει η δυνατότητα delivery. Αυτό το ζεις μόνο από κοντά.

Επιζητάμε το διαφορετικό, το κεφάτο. Και το World X11 καταφέρνει κάτι πολύ σπάνιο: Θα το γουστάρει ο 50άρης, θα το γουστάρει και ο 20άρης. Γιατί όλοι έχουν θέση εκεί, όλοι θα βρουν κάτι να ταυτιστούν.

World X11

Αρχελάου 14, Παγκράτι