Είναι εκπληκτικό σε πόσα διαφορετικά μέρη και συνθήκες μπορείς να δεις ή να ακούσεις τον Φώτη Σιώτα να παίζει μουσική: από τις σκηνές των ανοιχτών συναυλιακών χώρων ή των πιο μικρών και εναλλακτικών venues της πόλης μέχρι τις παραστάσεις θέατρου (θα παίζει ζωντανά μουσική στον Οιδίποδα Τύραννο σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα) και τις εμφανίσεις στα πιο απροσδόκητα και όμορφα μέρη (π.χ. στην ταβέρνα Κληματαριά). Αυτές τις μέρες ετοιμάζεται για την θερινή εκδοχή του «Πουλάκια είναι και λαλούν», της παράστασης που παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα στο VOX μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου (εισιτήρια μπορείς να βρεις εδώ).

Στο μεταξύ θυμίσου τι έλεγε και στη συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα στο Provocateur:

Τόσο πολύπλευρος λοιπόν ώστε, ειδικά στην περίπτωσή του, η πιο απλή και τετριμμένη ερώτηση, όπως πχ. «Ποια είναι τα album που σε σημάδεψαν;», αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αποκαλύπτει μπροστά στα μάτια μας έναν τόσο πλούσιο και ειλικρινή κόσμο που πάλλεται από μουσική.

The White Album – The Beatles

Όλος ο πλούτος. Η ιδιοφυής μπάντα που τα μέλη της γράφουν όλοι καταπληκτικά τραγούδια , τόσο διαφορετικά μεταξύ τους σε ένα διπλό δίσκο που η ακρόαση του με ανυψώνει.

Sketches of Spain – Miles Davis & Gil Evans

Μοναδική ατμόσφαιρα – ήχος, ένα βαθύ νεύμα διασχίζει ατάραχα και με ξυπνά ήσυχα . Μόνιμο άκουσμα μου μέσα στα χρόνια το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο κορυφαίων μουσικών .

Hejira – Joni Mitchell 

Ακόμα μια συνεργασία στα πιο πολυακουσμένα μου. Joni Mitchell – Jako Pastorius. Σε πάει βόλτα η υπέροχη αφήγηση και κάθε τόσο αναρωτιέσαι που θα πάει η μελωδία , τι είναι αυτό που ιριδίζει .

Δεν λέει απλά την ιστορία , είναι ένα αξιοθαύμαστο μετά – φολκ βήμα.

Μοιρολόγια Και Γυρίσματα – Πετρολούκας Χαλκιάς

Βάζεις το δίσκο και μεταφέρεσαι. Υψώνονται βουνά, Ποτάμια, πουλιά. Από τις ομορφότερες μουσικές . 

Με σκίζει στα δύο ο ήχος του βιολιού του Αχιλλέα.

Το χαμόγελο της Τζοκόντας – Μάνος Χατζιδάκις

Προίκα από τη δισκοθήκη των γονιών μου. Τα δέκα μικρά αριστουργήματα είναι μέρος της ύπαρξης μας. Κορυφαία ηχογράφηση ,μια υπέρβαση που μου δόθηκε απλόχερα.  Κάθε ακρόαση ξεπερνά την προηγούμενη. Νοιώθεις καλύτερος άνθρωπος.