Σε τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο που σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, καθώς 17 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους και ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν υπερβολικά πολλοί μετανάστες και ενδεικτικό είναι ότι έχουν διασωθεί 104.

 

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ναυαγών του αλιευτικού που απέπλευσε από τη Λιβύη. Εκφράζονται, δυστυχώς, φόβοι ότι οι αγνοούμενοι είναι πάρα πολλοί.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διακομίζονται όλοι οι διασωθέντες, βρίσκονται δεκάδες ασθενοφόρα και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση.

 

Από τα ξημερώματα, στο Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρίσκονται ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας και τέως αρχηγός ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης, ο αρχηγός του Λιμενικού Γιώργος Αλεξανδράκης και στελέχη του Σώματος, συντονίζοντας την επιχείρηση διάσωσης.

Πηγή: intronews.gr