Χρειάστηκε να περάσουν δυο εβδομάδες για να μάθουμε την τρανσοφοβική επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Πως μια ομάδα νταήδων (δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός) ξυλοκόπησαν έναν τρανς φοιτητή. Μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. 

Η τρανσοφοβική επίθεση έλαβε χώρα στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης, με τους δράστες να χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές το θύμα, ρίχνοντάς του στη συνέχεια μπογιές σε διάφορα σημεία του σώματός του. Τις πληροφορίες κάνει γνωστές το tempo24.gr.

Εν τω μεταξυ, τόσο η Πρόεδρος του Τμήματος όσο και η πρυτανεία ενημερώθηκαν για τη βίαιη επίθεση, αλλά παραμένει άγνωστο το κατά πόσο ο φοιτητής θα προχωρήσει σε καταγγελία, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Επειδή υπάρχει ακόμα ελπίδα, διάολε, άλλοι φοιτητές εκφράζουν αντιδράσεις, με πανό να έχουν σηκωθεί μέσα στους χώρους του ιδρύματος και συνθήματα όπως “κόντρα σε κάθε τρανσοφοβική επίθεση. Τραμπούκοι θα σας τσακίσουμε. Απέναντι στην πατριαρχία. Κανένας μόνος, καμία μόνη”, να έχουν “διακοσμήσει” το πανεπιστήμιο. 


“Γεγονός φασιστικής νοοτροπίας”, χαρακτηρίζει το περιστατικό ο πρύτανης

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου μίλησε στην ΕΡΤ. Έκανε σαφές πως το συμβάν έλαβε χώρα δυο εβδομάδες πριν. Πως ο φοιτητής δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Και πως αρνήθηκε να επικοινωνήσει μαζί του. Μαντεύουμε πως τρομοκρατήθηκε και πως επιλέγει τη σιωπή, θεωρώντας πως έτσι δεν θα μπλέξει άλλο, όπως συμβαίνει συχνά σε θύματα τέτοιων επιθέσεων. 

«Πριν δύο εβδομάδες με ενημέρωσε η πρόεδρος του Τμήματος ότι έγινε επίθεση σε έναν φοιτητή. Ζήτησα να τον δω για να κινήσω τις διαδικασίες, αλλά αρνήθηκε να με δει και να επικοινωνήσει μαζί μου» είπε, σημειώνοντας πως το θύμα είναι σε επικοινωνία με την πρόεδρο του Τμήματος και το Τμήμα Ισότητας Φύλων.

Ο πρύτανης ανέφερε επίσης πως έχει εντείνει τις περιπολίες στο Πανεπιστήμιο, ως απάντηση στην επίθεση, ενώ τη χαρακτήρισε “γεγονός φασιστικής νοοτροπίας”. Η πατριαρχία και το μίσος δεν πεθαίνουν με περιπολίες. Ελπίζουμε ο φοιτητής (στον οποίο ευχόμαστε να μην κάνουμε misgendering σε τόσες παραγράφους) να είναι καλά. 

Διάβασε ακόμα στο Provocateur: